"Україна буде в НАТО, і "хотілки" Москви цьому не завадять", — Стефанчук

"Україна буде в НАТО, і "хотілки" Москви цьому не завадять", — Стефанчук
Росія пропонує НАТО відмовитися від ведення будь-якої військової діяльності в Україні.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розцінює вимоги Москви до НАТО відмовитися від розширення Альянсу як порушення суверенітету України. Про це пише Інтерфакс-Україна. 

Стосовно того, що якась інша країна, навіть дуже велика, ставить для НАТО як організації з безпеки якісь "червоні лінії" щодо питань вступу України в НАТО — це порушення суверенітету нашої країни, і на це була відповідь і генерального секретаря НАТО, і президента Сполучених Штатів Америки, — сказав Стефанчук на брифінгу в п'ятницю, коментуючи вимоги Російської Федерації до НАТО відмовитися від розширення Альянсу.

Він запевнив, що Україна буде членом НАТО, коли досягне необхідних для цього критеріїв.

Жодних інших застережень, жодних інших "хотілок", тим паче з боку країни-агресора в бік України, висловлюватися не може, — зазначив спікер. 

Зазначимо, що Російська Федерація у своїх пропозиціях щодо так званих гарантій безпеки вимагає від НАТО взагалі виключити розширення альянсу в майбутньому. У тому числі за рахунок України. Про це повідомляє "РИА Новости".

Учасники, які є державами-членами Організації Північноатлантичного договору, приймають зобов'язання, що виключають подальше розширення НАТО, в тому числі приєднання України, а також інших держав, — йдеться в російському проекті угоди про "гарантії безпеки".

Крім того, Росія пропонує НАТО відмовитися від ведення будь-якої військової діяльності в Україні, Східній Європі, Закавказзі та Центральній Азії.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні "Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні
Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Military Times заявив, що Росія сконцентрувала понад 92 тисячі військових біля кордонів з Україною.
"Росія зацікавлена у збереженні Зеленського". Гордон у прямому ефірі розкритикував керівництво України (відео) "Росія зацікавлена у збереженні Зеленського". Гордон у прямому ефірі розкритикував керівництво України (відео)
За оцінкою української розвідки, поблизу кордону між Росією та Україною зосереджено приблизно 92 тис. російських військовослужбовців.
"Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією "Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією
За словами турецького лідера, для цього Анкара налагодила контакти і з українською стороною, і з президентом РФ Володимиром Путіним.
Loading...
Load next