Голову САП так і не обрали: провладна частина комісії відмовилась затвердити переможця

Голову САП так і не обрали: провладна частина комісії відмовилась затвердити переможця
Конкурсна комісія з відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури остаточно провалила голосування за призначення керівником САП детектива НАБУ Олександра Клименка.

Під час засідання конкурсної комісії, яка обирає керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, провладна частина комісії відмовилась голосувати за затвердження формального рішення. Відомо з трансляції засідання конкурсної комісії.

 П'ятеро з шести членів конкурсної комісії, делеговані парламентом, відмовилися затвердити проставлені ними та особисто оголошені бали.

Голова комісії Катерина Коваль запропонувала перенести засідання на 23 грудня. Вона аргументувала рішення технічним моментом — залишився незатвердженим допуск до держтаємниці одного з кандидатів. Та послалася на рішення Окружного адміністративного суду Києва, яке заблокувало обрання керівника САП.

Якщо у нас є рішення суду, йдімо за рішенням суду, – зазначила голова комісії.

Представники міжнародної спільноти висловили здивування формальною причиною та наполягли на повторному голосуванні, котре також виявилося безрезультатним.

Враховуючи можливий суспільний інтерес до прийняття наведеного рішення, виходячи з обов’язку неупередженого здійснення правосуддя, констатує, що при прийнятті судових рішень, у тому числі у даній справі, визначальним для суду є дотримання Конституції та законів України, а не чиїхось забаганок, намірів, меморандумів тощо, – зазначили в ОАСК. 

На сайті Офісу президента України з’явився відповідний коментар одразу після оприлюднення рішення. 

Ми максимально зацікавлені в тому, щоб конкурсна комісія завершила всі необхідні процедури до кінця року, визначивши найбільш гідного кандидата на посаду керівника САП. Для цього комісія має всі необхідні можливості. Станом на сьогодні можна констатувати, що конкурсний відбір здійснювався відповідно до чинного законодавства, – зазначили у повідомленні.

 Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Суд продовжив домашній арешт Чауса до лютого Суд продовжив домашній арешт Чауса до лютого
Довга історія київського судді.
Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї
Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен, ймовірно, зачепить тему поставки американської зброї під час свого візиту в Україну.
Зеленський звільнив очільників Київської та Івано-Франківської СБУ Зеленський звільнив очільників Київської та Івано-Франківської СБУ
Президент України, Володимир Зеленський підписав указ згідно з яким Івано-Франківська та Київська області отримають нових очільників Служби безпеки України.
Loading...
Load next