Вже цього тижня: Єрмак проведе переговори з Козаком

Вже цього тижня: Єрмак проведе переговори з Козаком
За його словами, переговори з Росією ведуться постійно, в тому числі в рамках "нормандського формату".

Цього тижня глава Офісу президента Андрій Єрмак проведе переговори з заступником голови адміністрації президента Росії Дмитром Козаком. Сторони будуть обговорювати події, які відбуваються в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу. Про це він повідомив в інтерв'ю для видання "Фокус".

Ми спілкувалися тиждень тому і знову плануємо контактувати на цьому тижні. Ми з ним говоримо про те, що відбувається в ТКГ, обговорюємо саме ініціативи України, — зазначив Єрмак.

Він заявив, що перемовини з Росією ведуться постійно, особливо в рамках "нормандського формату".

Як ви знаєте, Дмитро Козак — політичний радник російського лідера в нормандському форматі. Також періодично ми проводимо консультації з питань, обговорюваних в ТКГ, — додав Єрмак.

Також Андрій Єрмак не бачить нічого поганого в так званій "формулі Штайнмаєра", яка стосується політичного врегулювання конфлікту в окремих районах Донецької та Луганської областей. За його словами, вона виключає проведення місцевих виборів не під контролем України.

Щодо "формули Штайнмаєра" — вона була дійсно узгоджена в рамках Паризького саміту, і я не бачу в ній нічого поганого... Звертаю увагу, що саме в цій формулі ключовий момент — легітимність виборів підтверджується ОБСЄ, — підкреслив Єрмак.

Спираючись на його слова, відповідно з Копенгагенським документом, який встановлює принципи проведення демократичних виборів, вибори в ОРДЛО мають проходити повністю під контролем української влади, за участю всіх українських партій, ЗМІ та міжнародних спостерігачів. А українські правоохоронці повинні забезпечувати безпеку.

Ніяких чужих бойовиків і тим більше іноземних регулярних військ там бути не може. І, звичайно, кордон на момент виборів вже має контролюватися урядом, що проводить вибори держави. А інакше як забезпечити безпеку?, — сказав Єрмак.

Голова Офісу президента вважає, що виконання пункту про кордон, записаного в мінському протоколі, призвело б до того, що ОБСЄ не змогла б визнати вибори легітимними.

Нагадаємо, раніше Єрмак заявляв, що Нормандський формат "зайшов в глухий кут".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі
Російська Федерація відреагувала на запрошення українського президента щодо зустрічі з Путіним на Донбасі, де йде війна. Росія вважає, що ця зустріч не має ніякого сенсу.
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
Loading...
Load next