МЗС розкритикувало Грузію через інцидент із Саакашвілі (відео)

МЗС розкритикувало Грузію через інцидент із Саакашвілі (відео)
В МЗС закликали владу Грузії ставитися до громадянина Україна з повагою.

У Міністерстві закордонних справ відреагували на вчорашні  намагання перевезти Міхеїла Саакашвілі з військового госпіталю до тюремного закладу, які були вчинені в неналежний спосіб. Про це повідомляє "ПравдаТУТ News" з посиланням на коментар МЗС.

Адвокати не були поставлені до відома про відповідне рішення пенітенціарної служби Грузії. Стан здоров’я Міхеїла Саакашвілі не дозволяє цього робити. Йому потрібна подальша реабілітація, - зазначили в МЗС.

В МЗС закликали владу Грузії ставитися до громадянина Україна з повагою і не допускати дій, які несуть загрозу його життю і здоров’ю. 

Українські дипломати в Грузії продовжують тримати ситуацію на особливому контролі, підтримують постійний діалог з владою Грузії та адвокатами Міхеїла Саакашвілі. Консул Посольства України в Грузії завтра буде допущений до Міхеїла Саакашвілі, - йдеться в повідомленні МЗС.

Крім того, у міністерстві наголосили на тому, що грузинська сторона має дозволити українським лікарям відвідати Саакашвілі з метою його обстеження. 

Продовжуємо працювати над його поверненням до України з гуманітарних міркувань для лікування і реабілітації. Необхідність такого кроку є очевидною, - підсумували в МЗС.

Нагадаємо, сьогодні Єлизавета Ясько, депутатка від Слуги народу, заявила, що представники тюремної служби учора силою намагалися перевести Міхеіла Саакашвілі до в'язниці, після чого він втратив свідомість.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Ми його захищатимемо, оскільки він наш": Кулеба заявив, що Україна допомогатиме Саакашвілі "Ми його захищатимемо, оскільки він наш": Кулеба заявив, що Україна допомогатиме Саакашвілі
Україна має намір домагатися повернення арештованого в Грузії Саакашвілі в Україну, оскільки у грузинського експрезидента є українське громадянство.
Саакашвілі в лікарні провідав депутат грузинського парламенту Вахтанг Кікабідзе Саакашвілі в лікарні провідав депутат грузинського парламенту Вахтанг Кікабідзе
За словами Кікабідзе, Саакашвілі недобре, але він не зломлений, це головне.
Влада Грузії не передаватиме затриманого Саакашвілі Україні Влада Грузії не передаватиме затриманого Саакашвілі Україні
Напередодні виборів Саакашвілі повернувся до Грузії та потрапив за ґрати. Тепер грузинська влада не має наміру видавати Михаїла Саакашвілі Києву.
Loading...
Load next