Інтернет повертається, заблоковані лікарні, пеня на кредити та соціальна допомога - останні події "казахської зими"

Інтернет повертається, заблоковані лікарні, пеня на кредити та соціальна допомога - останні події "казахської зими"

Протестувальники перекрили дорогу до двох лікарень в Алмати

Раніше повідомляли про напади на лікарні. Пише Sputnik Казахстан.

Зараз терористичні угруповання перекрили під'їзні шляхи до першої та сьомої лікарні міста. Карети швидкої допомоги не можуть доставити хворих, але самі лікарні продовжують свою роботу у штатному режимі, – повідомив заступник акіма Алмати Єржан Бабакумаров.

Фото: УНІАН

Інтернету бути

Казахстанці повідомляють про відновлення роботи провідного інтернету. Дехто каже, що тільки в Нур-Султані.

Фото: з відкритих джерел

Казахстанські банки не нараховуватимуть пеню за прострочення кредиту до 19 січня

Таке рішення ухвалили «Отбаси банк», Kaspi та «Халик банк».

У країні на один день – 6 січня – було тимчасово призупинено роботу всіх банків другого рівня. Міра прийнята для захисту здоров'я та життя працівників фінансових організацій та споживачів фінансових послуг.

Режим НП діє у Казахстані з 5 по 19 січня.

Соціальна допомога

Адресну соціальну допомогу (АСП) буде продовжено всім одержувачам – Мінпраці.

Фото: з відкритих джерел

Міністерство праці та соціального захисту населення в період дії НП оголосило про продовження АСД, яка діяла у 4 кварталі 2021 року. Допомога автоматично буде продовжено на 1 квартал 2022 року, повідомив віце-міністр праці та соціального захисту населення Єрбол Оспанов на брифінгу.

Цим громадянам немає необхідності кудись ходити. Особи з інвалідністю, у яких настає термін переогляду – цим особам теж буде автоматично продовжено статус інвалідності. Цим громадянам теж немає необхідності куди-небудь ходити. Усі зобов'язання держави щодо соціального забезпечення, а саме виплати пенсій та допомоги виконуються у повному обсязі та термін, - розповів Оспанов.

Злата Новосельська -  pravdatutnews.com

Читайте також
"Миротворчі сили": місією ОДКБ в Казахстані керує російський генерал, який організував захоплення Криму "Миротворчі сили": місією ОДКБ в Казахстані керує російський генерал, який організував захоплення Криму
В Казахстан направлені "миротворчі сили", основу яких складають підрозділи країни-агресора.
Китай наказав Путіну забиратися з Казахстану, - Піонтковський Китай наказав Путіну забиратися з Казахстану, - Піонтковський
Повернення російських "миротворців", що під егідою ОДКБ придушували повстання у Казахстані, зумовлене тиском офіційного Пекіна на Москву.
Казахська зима: українське МЗС відреагувало на останні події Казахська зима: українське МЗС відреагувало на останні події
Міністерство закордонних справ України уважно слідкує за розвитком ситуації в Республіці Казахстан.
Loading...
Load next