"У нас немає незалежних медіа": "слуга народу" розповів, для чого купив 4 канал

"У нас немає незалежних медіа": "слуга народу" розповів, для чого купив 4 канал
Журналісти з'ясували, що канал обійшовся родичам нардепа майже у 4,7 мільйона гривень.

В кінці 2021 року з'явилася інформація про те, що "слуга народу" Олексій Ковальов став власником 4 канал. Такий коштовний подарунок йому зробили батьки. В інтерв'ю The Бабель він пояснив навіщо йому власне медіа.

За його словами, у ЗМІ його "потягнуло" через те, що в Україні "немає незалежних медіа".

Тому, як політик, він хоче розвивати на Батьківщині незалежну журналістику. Проте "слуга" не прокоментував інформацію, що придбання 4 каналу припало з намаганнями Офісу Президента збільшити кількість лояльних до влади телеканалів.

В Україні зараз склалася досить цікава ситуація — у нас немає незалежних медіа. Тобто кожне медіа пов’язане з якоюсь фінансово-промисловою групою. Ми бачимо, як розбурхалися проолігархічні медіа, коли дізналися, що "слуга народу" купує 4 канал, — пояснив Ковальов.

Він зазначив, що медіа має себе окупати, або хоча б виходити в нуль.

За словами нардепа, він проводив переговори з власниками 4 каналу майже рік. Ковальов обрав саме на це ЗМІ, адже воно, за словами нардепа, має оптимальне співвідношення ціна-якість.

Перемовини були досить важкими, у нас була тривала пауза. Я б раніше купив цей канал, але потрапив у ДТП і фізично не міг супроводжувати цю угоду, — зазначив "слуга".

Раніше ми повідомляли, що "слуга народу" Ковальов задекларував купівлю "4 каналу".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Подарунок від батьків": "слуга народу" Ковальов задекларував купівлю "4 каналу" "Подарунок від батьків": "слуга народу" Ковальов задекларував купівлю "4 каналу"
Раніше співвласниками каналу були Дмитро Добродомов і Андрій Мисик, після того, як у вересні 2021-го зі складу власників вийшов Максим Варламов.
Порушення у декларації: НАЗК викликало міністра освіти Шкарлета для пояснення Порушення у декларації: НАЗК викликало міністра освіти Шкарлета для пояснення
16 листопада НАЗК виявило ознаки адміністративного правопорушення у декларації міністра освіти Сергія Шкарлета.
Парламент України схвалив законопроєкт щодо ув'язнення за брехню в деклараціях Парламент України схвалив законопроєкт щодо ув'язнення за брехню в деклараціях
Верховна Рада у другому читанні ухвалила президентський законопроєкт про відновлення позбавлення волі за брехню у деклараціях.
Loading...
Load next