Казахська зима: українське МЗС відреагувало на останні події

Казахська зима: українське МЗС відреагувало на останні події
Міністерство закордонних справ України уважно слідкує за розвитком ситуації в Республіці Казахстан.

Засуджуємо насильство, яке спалахнуло у низці казахстанських міст та призвело до численних жертв. Висловлюємо співчуття у зв'язку із загибеллю казахстанців, з якими українців пов'язують багаторічні зв'язки дружби і взаємної поваги, -  йдеться у повідомленні МЗС.

Заяву з реакцією на події у Казахстані оприлюднили на Facebook-сторінці Міністерство закордонних справ України.

Взяли до уваги розгортання на території Казахстану іноземних військових сил з домінуванням російського контингенту на запрошення влади Казахстану. Іноземні війська мають поважати незалежність, суверенітет та національне законодавство Казахстану і міжнародне право, а їхнє перебування не повинне виходити за межі задекларованого обмеженого часового терміну, - пише МЗС.

Також Міністерство нагадало про свою підтримку українських громадян.

МЗС України продовжуватиме захищати інтереси українців в Казахстані, зокрема надавати їм сприяння у поверненні на Батьківщину. Тримаємо на особливому контролі ситуацію із нашими громадянами в Алмати, - наголошують у повідомленні.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com 

Читайте також
Китай наказав Путіну забиратися з Казахстану, - Піонтковський Китай наказав Путіну забиратися з Казахстану, - Піонтковський
Повернення російських "миротворців", що під егідою ОДКБ придушували повстання у Казахстані, зумовлене тиском офіційного Пекіна на Москву.
"Не залишимо своїх напризволяще", - МЗС України про ситуацію в Казахстані "Не залишимо своїх напризволяще", - МЗС України про ситуацію в Казахстані
МЗС закликає українців уникати місць масових заходів, насамперед у великих містах, виявляти підвищену пильність і обережність, а також зареєструватися в електронній системі «ДРУГ".
Loading...
Load next