Зеленський пропонує розширити обмеження проти олігархів за кордоном

Зеленський пропонує розширити обмеження проти олігархів за кордоном
Міністр юстиції заявив, що обмеження щодо ведення бізнесу за кордоном у людини "олігарха" виникнуть все одно, але потрібно, щоб це було врегульовано нормативно.

Міністр юстиції Денис Малюська розповів, що на останньому засіданні РНБО Президент Зеленський постановив відпрацювати механізм взаємодії з міжнародними та іноземними партнерами для того, щоб статус олігарха та пов'язані з ним обмеження не залишалися виключно в межах країни. 

Про це міністр юстиції заявив в ефірі телеканалу "Рада", пише "Укрінформ".

Щоб наші партнери також реагували, також встановлювали додаткові контролі щодо активів і діяльності таких осіб за кордоном, – пояснив він в ефірі телеканалу "Рада" у середу ввечері.

Малюська наголосив, що статус олігарха "автоматом" призведе до перешкод ведення бізнесу за кордоном, але потрібно щоб це було також нормативно врегульовано, "а не лише на процедурах комплаєнсу західних бізнес-компаній".

Говорячи про підготовку до набуття чинності законом про деолігархізацію, він повідомив, що робота триває за планом та в рамках запланованих термінів.

Опір великий, війна не закінчилася. Ще є кілька рубежів захисту, які, очевидно, будуть залучені олігархами. Але поки нічого непрогнозованого не сталося, вони не придумали чогось такого, чого ми заздалегідь не очікували, – зазначив Малюська.

Він нагадав, що відведений олігархам 6-місячний термін на позбавлення від визначених законом ознак олігарха закінчується 7 травня, після якого розпочнеться збір інформації про них та підготовка проєктів рішень на РНБО з наданням бізнесменам можливості заперечити проти надання їм такого статусу.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Коломойський та Порошенко точно потраплять у реєстр олігархів, – Мін'юст Коломойський та Порошенко точно потраплять у реєстр олігархів, – Мін'юст
Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що бізнесмен Ігор Коломойський і глава партії Європейська солідарність Петро Порошенко відповідають критеріям, за якими їх можуть включити до реєстру олігархів.
Закон про олігархів: Малюска пояснив, які обмеження можуть накласти на Порошенка (відео) Закон про олігархів: Малюска пояснив, які обмеження можуть накласти на Порошенка (відео)
Очільник Мін'юсту запевнив, що "олігархам не місце в органах державної влади". Однак, навіть якщо ті вважають інакше, то "будуть почувати себе некомфортно".
Loading...
Load next