Закон про деолігархізацію знову направлять до Венеціанської комісії, - Разумков

Закон про деолігархізацію знову направлять до Венеціанської комісії, - Разумков
Спрямування документа до Венеціанської комісії повністю підтримує й голова держави.

Раніше Верховна Рада зі сварками та скандалами ухвалила президентський закон про деолігархізацію, який, на думку авторів, має обмежити вплив олігархів на політичне життя та бізнес в Україні. Проте, після підписання його президентом України Володимиром Зеленським, закон все ж таки буде повторно відправлений для розгляду в Європейську комісію "За демократію через право" - Венеціанська комісія. Про це повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков в інтерв'ю "Українській правді".

І щойно буде підписано цей закон, він попрямує до Венеціанської комісії вже у другому читанні. Хоча це буде прецедентом, оскільки до цього всі законопроекти, які прямували до Венеціанської комісії, були в редакції першого читання. Просто про це не хочуть говорити колеги, - наголосив спікер парламенту.

Окрім цього, Разумков також додав, що наразі президент підтримує ініціативу щодо опрацювання вищезазначеного в подальшому закону Венеційською комісією.

Хоча це буде прецедентом, тому що до цього всі законопроекти, які направлялися до Венеційської комісії, були в редакції першого читання. Просто про це не хочуть казати колеги. Я не бачу в цьому проблеми, я вважаю, що я зробив усе правильно. До мене звернулися усі опозиційні фракції, уповноважена з прав людини, - додав політик.

Нагадаємо, що голова фракції Батьківщина Юлія Тимошенко заявила, що ухвалений Верховною Радою закон про олігархів насправді жодної загрози для останніх не становить. Вона зауважила щодо покарання олігархів, відомо, що їх примусять декларувати свої статки: "Але вони й так уже всі декларуються, адже прийняті відповідні закони".

Читайте також
Розпуск Верховної Ради України: Зеленський не бачить в цьому ніякого сенсу Розпуск Верховної Ради України: Зеленський не бачить в цьому ніякого сенсу
Зеленський прокоментував чутки про ймовірний розпуск парламенту й заявив, що не бачить в цьому сенсу, оскільки нардепи працюють.
Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про деолігархізацію: він діятиме 10 років Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про деолігархізацію: він діятиме 10 років
Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту як невідкладний законопроєкт, яким влада обіцяє побороти олігархічну систему в Україні.
"Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась "Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась
Володимир Зеленський висловився та поділився своєю думкою щодо суду над Віктором Медведчуком. Президент також заявив, що нардеп був на законній основі позбавлений можливості використовувати медіаактиви і державне майно.
Loading...
Load next