"Величезне его пана Порошенка": радник глави ОП заявив, що експрезидент своїми інтерв'ю іноземним ЗМІ шкодить репутації України

"Величезне его пана Порошенка": радник глави ОП заявив, що експрезидент своїми інтерв'ю іноземним ЗМІ шкодить репутації України
Наразі Порошенко перебуває у дипломатичному турне за кордоном.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що експрезидент України Петро Порошенко використовує «тактику скандального захисту». Про це він сказав у коментарі НВ щодо висловлювань лідера партії "Європейська солідарність" щодо відкритої проти нього справи про «держзраду» та можливого затримання після повернення до України.

Подоляк зазначив, що заяви Порошенка, які він робить в інтерв'ю іноземним журналістам, несуть для України «репутаційну небезпеку», чим може скористатися російська пропаганда.

Є лише дві інституційні засади для визнання будь-якої людини винною чи невинною у кримінальному порядку — це чинне законодавство та цивілізований судовий процес. Персональний статус екс-президента, можливість мобілізувати для своєї підтримки власні телеканали або дорогих лобістів, використання своїх партійців як живого щита — все це не є інституційними засадами, — зауважив радник голови ОПУ.

За його словами, незважаючи на те, що щодо Порошенка не було обрано жодного запобіжного заходу, його від'їзд з країни був «втечею» та проявом неповаги до українського суспільства та його «демократичних інтересів».

Але хіба репутація країни має якесь значення для величезного его пана Порошенка? Риторичне питання…, — заявив Подоляк.

Своєю чергою у Державному бюро розслідувань розраховують, що після прильоту в Україну, колишній президент Петро Порошенко самостійно приїде до суду, де йому обиратимуть запобіжний захід. Про це стало відомо з брифінгу радника з комунікацій ДБР Тетяни Сапьян у п'ятницю.

Журналісти запитали, чи будуть Порошенка доставляти до суду примусово.

Робитимемо все необхідне, але згідно з вимогами Кримінально-процесуального кодексу. ДБР звичайно сподівається, що Петро Порошенко, народний депутат України, — відповідальний політик і відповідальний громадянин, і він виконає усі процесуальні обов'язки і самостійно прибуде на засідання суду, — відповіла Тетяна Сапьян.

Вона додала, що ухилення Порошенком від обов'язків підозрюваного та від явки до суду може бути розцінено судом як ризики, і йому можуть обрати більш суворий запобіжний захід.

Нагадаємо, раніше Данілов відповів, чи планує РНБО застосувати санкції проти Порошенка.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Реакція заступника Порошенка по партії на повідомлення про підозру у державній зраді Реакція заступника Порошенка по партії на повідомлення про підозру у державній зраді
Експрезиденту Петру Порошенку оголосили підозру у державній зраді, — Турчинов.
"Сильно недооцінюють вольові якості Володимира Зеленського": Подоляк заявив, що немає протистояння Ахметова та президента "Сильно недооцінюють вольові якості Володимира Зеленського": Подоляк заявив, що немає протистояння Ахметова та президента
Радник очільника ОП пояснив, що глава держави "запропонував інші правила".
Loading...
Load next