Чехія готова надати Україні військове озброєння

Чехія готова надати Україні військове озброєння
Зараз міністерка оборони Чехії веде переговори з головнокомандувачем чеської армії Алешем Опата про можливі військові потреби України.

Новий уряд Чехії хоче допомогти Україні в умовах загострення ситуації на кордонах з Росією, заявила міністерка оборони Яна Чернохова.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на EurActiv.

Чернохова підтвердила, що Чехія готова відправити або продати військове озброєння до Києва. За словами міністерки, постачання зброї або боєприпасів в Україну мають узгоджуватися з іншими країнами, зокрема з країнами Вишеградської області, Німеччиною, Австрією чи країнами Балтії.

Чехія історично, політично та в плані альянсів перебуває на боці України. Якщо Україні буде потрібна допомога, ми зробимо все можливе, щоб допомогти, – сказала міністерка.

У виданні повідомляють, що зараз міністерка оборони веде переговори з головнокомандувачем чеської армії Алешем Опата про можливі потреби України. Крім того, очікується, що найближчим часом до Праги прибуде голова ЗСУ генерал Валерій Залужний.

Водночас чеська армія наприкінці лютого або на початку березня відправить шістьох військовослужбовців свого спецназу в Україну для проведення спільних навчань «Срібна шабля 2022». Навчання відбуваються за планом НАТО щодо розвитку Збройних Сил України.

Залучення чеського спецназу до навчання «Срібна шабля 2022» готувалося вже деякий час, тому це не є негайною реакцією на поточну ескалацію ситуації, – сказав речник міністерства оборони.

Нагадаємо, що США та Велика Британія вже вирішили постачати зброю в Україну. Однак Німеччина відмовилася приєднатися до них, стверджуючи, що такий крок може посилити напруженість у регіоні та перешкодити переговорам з Росією.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next