"Це не наша позиція"- Міноборони Німеччини відхрестилося від слів голови ВМС ФРН про Крим

"Це не наша позиція"- Міноборони Німеччини відхрестилося від слів голови ВМС ФРН про Крим
Шенбах зробив низку скандальних заяв. Українська сторона відреагувала на таку позицію голови німецьких ВМС.

У Міноборони Німеччини заявили, що скандальні слова голови німецьких ВМС Кая-Ахіма Шенбаха про Крим та президента Росії Володимира Путіна не відповідають офіційній позиції відомства. Про це представник Міністерства заявив у коментарі Bild.

Шенбах зробив низку скандальних заяв. Зокрема, він сказав, що окупований Росією Крим "не повернеться, і це факт", а Путін хоче "поваги", яку йому можна дати, щоб РФ не зблизилася з Китаєм.

Заяви щодо змісту та вибору слів аж ніяк не відповідають позиції федерального Міністерства оборони, – прокоментував слова Шенбаха офіційний представник оборонного відомства ФРН.

Міністерство закордонних справ України раніше розкритикувало заяви Шенбаха та зажадало від Німеччини публічного спростування його слів. 

Німеччина послідовно відмовляється давати Україні зброю для захисту від російської агресії та блокує постачання Києву озброєнь через НАТО.

21 січня WSJ повідомив, що Німеччина не дозволяє Естонії поставити Україні зброю німецького виробництва, яка має Таллінн. Посол України у Берліні Андрій Мельник неодноразово закликав Німеччину розглянути питання надання зброї Україні.

Нагадаємо, що "Перешкода для членства в НАТО": глава ВМС Німеччини заявив, що Крим ніколи не повернеться до складу України. Своєю чергою міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявив, що Берлін не постачатиме Україні зброю, але й не критикуватиме тих, хто робить це.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Перешкода для членства в НАТО": глава ВМС Німеччини заявив, що Крим ніколи не повернеться до складу України "Перешкода для членства в НАТО": глава ВМС Німеччини заявив, що Крим ніколи не повернеться до складу України
Своєю чергою міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявив, що Берлін не постачатиме Україні зброю, але й не критикуватиме тих, хто робить це.
Відставки керівника ВМС Німеччини є недостатньо — посол України Відставки керівника ВМС Німеччини є недостатньо — посол України
Посол України в Німеччині Андрій Мельник також наголосив, що заява генерала Шенбаха «привели всю українську громадськість у глибокий шок». 
Моя прихильність до Північного Потоку-2 була помилкою, - Штайнмаєр вперше визнав власні помилки Моя прихильність до Північного Потоку-2 була помилкою, - Штайнмаєр вперше визнав власні помилки
Штайнмаєр заявив, що Захід зазнав невдачі у стосунках з Кремлем.
Loading...
Load next