Канада надала Україні кредит на $120 млн та розглядає можливість відправки стрілецької зброї

Канада надала Україні кредит на $120 млн та розглядає можливість відправки стрілецької зброї
Серед зброї, яку Канада планує відправити, є стрілецька зброя, захисні жилети та окуляри.

Сьогодні Канада запропонувала Україні позику в розмірі 120 мільйонів доларів — і активно розглядає можливість відправлення їй партії стрілецької зброї — оскільки Україна стикається з тим, що прем’єр-міністр Канади, Джастін Трюдо назвав «агресивною» спробою Росії дестабілізувати її.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на СВС.

Прем’єр-міністр Канади також натякнув на збільшення військової допомоги Україні, знову наполягаючи на тому, щоб Москва «деескалувала» та утрималася від подальшого вторгнення та окупації української території.

Очікується, що ця допомога включатиме допомогу Україні в оснащенні нового роду військових.

У заяві посольства України в Оттаві йдеться, що у відповідь на нарощування російських військових сил Україна створила «нову окрему гілку Збройних Сил – Війська територіальної оборони».

Щоб краще спорядити їх, ми дуже прагнемо отримати найважливіші припаси від наших друзів у Канаді, - зазначили у посольстві.

Серед зброї, яку Канада планує відправити, є стрілецька зброя, захисні жилети та окуляри, пише CBC News з посиланням на свої два джерела. Ці речі будуть частиною пакету як «летального, так і нелетального обладнання».

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next