"Є фейком і провокацією": Китай заперечив, що Сі Цзіньпін просив Путіна не вторгатися в Україну під час Олімпіади

"Є фейком і провокацією": Китай заперечив, що Сі Цзіньпін просив Путіна не вторгатися в Україну під час Олімпіади
Китай також запевнив, що їхня позиція щодо України — незмінна. Вони підтримують мінські угоди.

Посольство Китаю в Росії заявило, що публікація Bloomberg про те, що глава КНР Сі Цзіньпін нібито просив президента РФ Володимира Путіна не нападати на Україну під час Олімпіади, не відповідає дійсності. Заяву опубліковано у Twitter посольства.

Публікація Bloomberg про те, що нібито глава КНР Сі Цзіньпін попросив главу Росії не нападати на Україну під час Олімпіади, щоб не псувати свята, є фейком і провокацією, — йдеться в повідомленні.

Дипвідомство зазначило, що позиція Китаю щодо українського питання "послідовна і зрозуміла".
 

Китайська сторона виступає за врегулювання розбіжностей завдяки діалогу та консультаціям у межах Мінських угод, — заявили в посольстві.

Варто нагадати, про те, що Цзіньпін міг попросити Путіна не нападати на Україну під час Олімпіади, повідомили у Bloomberg 22 січня. Аргументували це тим, що вторгнення в Україну під час зимових змагань може втягнути Китай у дипломатичну боротьбу.

У Москві одразу ж запалало з цього приводу. Там звинуватили Захід в "інформаційних спецопераціях".

Нагадаємо, раніше в Україну прибула військова допомога зі США.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі
Бутусов вважає, що його запросили на пресмарафон заради дискредитації
Якби у вас на кордоні були війська РФ, ви б із ними робили Північний потік? — Зеленський німецькому журналісту Якби у вас на кордоні були війська РФ, ви б із ними робили Північний потік? — Зеленський німецькому журналісту
Німеччина неодноразово відмовляла у постачанні озброєння Києву.
"Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія "Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія
Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна серйозно ставиться до доступної інформації про можливий держпереворот.
Loading...
Load next