Підозру Порошенку планують вручити в день його приїзду — ДБР

Підозру Порошенку планують вручити в день його приїзду — ДБР
У ДБР наголосили, що згідно зі статтею 24 Конституції України, всі громадяни, у тому числі народні депутати, є рівними перед законом.

Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу Генпрокурора планує вручити експрезиденту Петру Порошенку підозру у справі щодо закупівлі вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР», як тільки він повернеться до України.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на ДБР.

Зазначено, що у грудні 2021 року співробітники ДБР вже намагалися вручити п’ятому Президенту України Петру Порошенку підозру, але "він проігнорував представників правоохоронного органу та поїхав у невідомому напрямку".

Оскільки за інформацією ЗМІ, п’ятий Президент України планує повернутися до України 17 січня 2022 року, органи досудового розслідування розраховують на проведення усіх необхідних процесуальних дій в день його повернення, у тому числі обрання запобіжного заходу.

Ухилення п'ятим Президентом України від виконання процесуальних обов’язків підозрюваного та від явки до суду може розцінюватись як один із ризиків, що надасть підстави слідчому судді для постановлення рішення про застосування найбільш суворого запобіжного заходу, - зазначено в повідомленні ДБР.

У ДБР наголосили, що згідно зі статтею 24 Конституції України, всі громадяни, у тому числі народні депутати, є рівними перед законом.

З метою уникнення маніпуляцій та подальших інформаційних спекуляцій довкола даного кримінального провадження повідомляємо, що статтею 42 Кримінального процесуального кодексу України визначено, що підозрюваний зобов’язаний прибувати за викликом до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду.

Нагадаємо, Печерський районний суд прийняв ухвалу про затримання народного депутата Петра Порошенка для доставки до суду. Однак, як стверджують адвокати експрезидента, Офіс генпрокурора документ приховує.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Порошенко проти ДБР: Держбюро звинувачує експрезидента у невиконанні зобов'язань, адвокат — спростовує Порошенко проти ДБР: Держбюро звинувачує експрезидента у невиконанні зобов'язань, адвокат — спростовує
За словами адвоката Ігоря Голованя, Петро Порошенко здав свій закордонний паспорт, а ДБР "не може не брехати".
"Не на політичних мотивах": США та Велика Британія уважно стежать за справою проти Порошенка "Не на політичних мотивах": США та Велика Британія уважно стежать за справою проти Порошенка
Американські дипломати прокоментували кримінальне провадження проти колишнього президента України.
Реакція заступника Порошенка по партії на повідомлення про підозру у державній зраді Реакція заступника Порошенка по партії на повідомлення про підозру у державній зраді
Експрезиденту Петру Порошенку оголосили підозру у державній зраді, — Турчинов.
Loading...
Load next