Верховна Рада проголосувала за проєкт звернення до ООН та ЄС через шантаж Росії

Верховна Рада проголосувала за проєкт звернення до ООН та ЄС через шантаж Росії
Вимоги Росії є порушенням законодавства — українського та міжнародного.

У Верховній Раді підтримали проєкт звернення щодо шантажу Росії військовою агресією. Документ надішлють Євросоюзу, ООН, а також урядам та парламентам інших країн. Про це повідомляє 24 канал.

Зазначається, що за постанову проголосували 25 січня. Основні положення документа оприлюднив спікер Руслан Стефанчук.

За інформацією звернення, є пропозиція визнати, що вимоги Росії до міжнародних партнерів є порушенням, як українського, так і міжнародного законодавства. Москва, таким чином, прагне перешкодити євроатлантичним прагненням України. Ініціаторами постанови, зокрема, виступило керівництво Верховної Ради.

Нічим не виправдані амбіції Росії, яка в порушення усіх міжнародних домовленостей, намагається силовими методами задовольнити свої імперські апетити на пострадянському просторі, стали реальною загрозою мирному розвитку, суверенітету та територіальної цілісності України, — сказав Стефанчук.

За його словами, заходи, які пропонують в документі, сприятимуть консолідації міжнародних зусиль щодо недопущення агресії Росії не лише проти України, а й проти Центрально-Східної Європи.

Варто додати, що за постанову проголосували 282 народних обранці. Документ набирає чинності з дня його прийняття.

Дії Росії щодо агресії проти України, згідно з постановою, є порушенням:

  • Конституції та законодавства України;
  • основних принципів та норм міжнародного права, Статуту Організації Об'єднаних Націй, Заключного акту Наради з безпеки та співробітництва в Європі, Підсумкового документу Наради з безпеки та співробітництва в Європі,
  • Будапештського меморандуму,
  • Резолюції Генеральної Асамблеї ООН та інших міжнародно-правових актів.

Нагадаємо, раніше ВР підготувала звернення до ООН та Європейського Парламенту через шантаж Росії.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
ВР підготувала звернення до ООН та Європейського Парламенту через шантаж Росії ВР підготувала звернення до ООН та Європейського Парламенту через шантаж Росії
Проєкт постанови пропонує визнати, що військовий шантаж Росії є порушенням і українського, і міжнародного законодавства.
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Loading...
Load next