ВР підготувала звернення до ООН та Європейського Парламенту через шантаж Росії

ВР підготувала звернення до ООН та Європейського Парламенту через шантаж Росії
Проєкт постанови пропонує визнати, що військовий шантаж Росії є порушенням і українського, і міжнародного законодавства.

У Верховній Раді зареєстрували проєкт Постанови про Звернення Верховної Ради України до ООН, Європейського Парламенту, урядів та парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій стосовно неприйнятності військового шантажу відносно України з боку Російської Федерації, який вона здійснює з метою недопущення реалізації європейських та євроатлантичних прагнень України.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на заяву представниці Верховної ради в Конституційному суді, нардепки від "Слуги народу" Ольги Совгирі.

У проєкті пропонують визнати, що вимоги Російської Федерації до міжнародних партнерів щодо недопущення реалізації європейських та євроатлантичних прагнень України, є порушенням:

  • Конституції та законодавства України;
  • основних принципів та норм міжнародного права, Статуту ООН, Заключного акту Наради з безпеки та співробітництва в Європі від 1 серпня 1975 року (Гельсінський заключний акт), Підсумкового документу Наради з безпеки та співробітництва в Європі від 21 листопада 1990 року (Паризька хартія для нової Європи);
  • Меморандуму про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 5 грудня 1994 року (Будапештський меморандум);
  • Резолюції Генеральної Асамблеї ООН "Територіальна цілісність України" № 68/262, від 27 березня 2014 року, Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму від 9 грудня 1999 року та інших міжнародно-правових актів.

Зокрема, у проєкті постанови пропонують також направити текст Звернення до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, урядів та парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій.

Ольга Совгиря повідомляє про те, що парламент може проголосувати за звернення уже завтра через невідкладність.

Нагадаємо, Росія погрожує агресивною відповіддю на перекидання військ НАТО у Східну Європу.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну
Андрій Ілларіонов, колишній радник російського президента Володимира Путіна попередив, що РФ вже після липня 2021 року може почати нове вторгнення до України. Однак цього разу вже з півдня.
Українські депутати не проголосували за створення слідчої комісії проти "вагнерівців" Українські депутати не проголосували за створення слідчої комісії проти "вагнерівців"
На сьогоднішньому засіданні у Верховній Раді планували організувати Тимчасову слідчу комісію з розслідування справи "вагнерівців", однак відповідна постанова не набрала необхідну кількість голосів.
Loading...
Load next