Вияв підтримки: Німеччина не скорочуватиме штат посольства в Україні

Вияв підтримки: Німеччина не скорочуватиме штат посольства в Україні
Федеральний уряд Німеччини працює  над найшвидшим виділенням Україні кредиту розміром 150 млн євро.

Німеччина вирішила не скорочувати персонал свого посольства в Україні, що має слугувати виявом підтримки країни. Про це заявила глава МЗС Німеччини Анналена Бербок під час свого виступу у Бундестазі на дебатах, темою яких є російські військові погрози Україні.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на Укрінформ. 

Ми вирішили не скорочувати персонал нашого посольства, а натомість – підтримати Україну також тим, щоб ми залишаємося присутніми, що ми інвестуємо, що дипломатія є абсолютним пріоритетом і що ми спільно виступаємо за безпеку України та всієї Європи, - заявила політикиня.

Бербок зауважила, що в непростий момент, у якому зараз перебуває Україна, особливо важливо її підтримати фінансово та економічно.

Крім того, міністерка вказала на те, що Німеччина «вже багато років є одним з найбільших донорів України через МВФ, ЄС та двосторонню співпрацю». За її словами, наразі федеральний уряд працює  над найшвидшим виділенням Україні кредиту розміром 150 млн євро.

Також ми працюємо у сфері закупівлі вакцин, енергозабезпечення та процесу реформ в країні разом з нашими партнерами, — додала Бербок.

Нагадаємо, Німеччина пригрозила Росії санкціями проти "Північного потоку-2".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Північний потік-2" не має ніякого комерційного чи морального виправдання - Кулеба "Північний потік-2" не має ніякого комерційного чи морального виправдання - Кулеба
Дмитро Кулеба наголосив на готовності української сторони і надалі працювати з новим урядом ФРН та пояснювати небезпечні стратегічні наслідки, які може мати політика потурання Росії.
"Процес ще більше затягується": Вітренко допустив, що "Північний потік-2" не запустять ніколи "Процес ще більше затягується": Вітренко допустив, що "Північний потік-2" не запустять ніколи
За його словами, найкращий варіант для "Газпрому" — це запуск до осені.
Теракти та провокації: Аваков заявив про загрозу з боку Росії через запуск "Північного потоку-2" (відео) Теракти та провокації: Аваков заявив про загрозу з боку Росії через запуск "Північного потоку-2" (відео)
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що від Росії слід очікувати низки провокацій і спроб терактів на українській ділянці газопроводу через запуск "Північного потоку-2", оскільки перша нитка російського газопроводу вже добудована.
Loading...
Load next