ДБР провело обшук у нардепа Воронька: реакція Дмитра Разумкова

ДБР провело обшук у нардепа Воронька: реакція Дмитра Разумкова
Державне бюро розслідувань прийшло з обшуками до народного депутата від "Розумної політики" Олександра Воронька у рамках кримінального провадження про підробку документів.

Дмитро Разумков назвав це політичним тиском влади. Раніше, під час розгляду справи про сумісництво у роботах він ввів суд в оману, надавши розпоряднику підроблений документ, що свідчив про звільнення з посади директора. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

У межах кримінального провадження за фактом підроблення документів Державне бюро розслідувань проводить обшуки у чинного народного депутата України. Слідчі дії відбуваються за місцем проживання парламентарія та у пов’язаних з ним осіб, — ідеться у повідомленні.

Інформацію про обшуки у нардепа Воронька підтвердив Дмитро Разумков. Він написав про це у своєму Telegram-каналі.

Сьогодні о 7 ранку прийшли представники ДБР по абсолютно притягнутій справі, яка тягнеться вже багато років та передбачає адміністративну відповідальність. Ця справа була закрита через суд, я терпів і мовчав, поки за нами їздили, намагалися усіляко тиснути, але сьогодні перейдена червона лінія, — заявив очільник міжфракційного об'єднання "Розумна політика".

Слідчі ДБР проводять обшуки через начебто підроблені документи Воронька — протокол зборів з інформацією про нібито його звільнення з посади директора.

Під час судового розгляду у Печерському суді чинний народний депутат дав підроблені документи - протокол зборів з інформацією про нібито своє звільнення з посади директора, чим можливо ввів в оману суд, — зазначають у відомстві.

Разумков повідомив, що виїжджає до помешкання нардепа, де проходить обшук.

Зараз я направляюся до нього, інші народні депутати з МФО — також. Політичні переслідування та діяльність "нового" ДБР — в дії!, — написав політик у Telegram.

Також політик вже у залі Верховної Ради України висловився про вранішній інцидент.

Я вимагаю від Голови Верховної Ради та Комітету з питань правоохоронної діяльності взяти на особистий контроль справу, за якою проводять обшуки в мого колеги по МФО "Розумна політика" Олега Воронька. Вимагаю запросити на засідання Парламенту директора ДБР Олексія Сухачова, - сказав Разумков.

Нагадаємо, що Порошенка та Медвечука можуть допитати одночасно: за якої умови (відео).  Обох політиків підозрюють у вчиненні злочинів у "вугільній справі".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Створюватиметься з нуля": Разумков заявив про реєстрацію своєї партії за кілька місяців "Створюватиметься з нуля": Разумков заявив про реєстрацію своєї партії за кілька місяців
Минулого тижня політик презентував громадську організацію "Команда Разумкова".
Гетманцев поставив ультиматум Разумкову Гетманцев поставив ультиматум Разумкову
Данило Гетманцев вимагає від Разумкова чіткої відповіді щодо свого політичного місця в "Слузі народу". З його слів, Разумков хоче сконцентрувати на собі політичне майбутнє.
Реакція нардепа Киви на обшуки (відео) Реакція нардепа Киви на обшуки (відео)
У нардепа від партії Опозиційна платформа — За життя Іллі Киви проходять обшуки, заявив його колега по фракції Вадим Рабінович.
Loading...
Load next