Порошенка та Медвечука можуть допитати одночасно: за якої умови (відео)

Порошенка та Медвечука можуть допитати одночасно: за якої умови (відео)
Обох політиків підозрюють у вчиненні злочинів у "вугільній справі".

У Державному бюро розслідувань заявили, що п'ятого Президента України, а тепер народного депутата Петра Порошенка і народного депутата Віктора Медведчука, які є фігурантами "вугільної справи", можуть допитати одночасно. Це відбудеться за умови, якщо їхні покази відрізнятимуться.

Про це на брифінгу повідомила радниця із комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян, пише "ПравдаТУТ News".

За словами Сап'ян, відповідно до КПК України слідчий має право одночасно допитати двох чи більше осіб (уже допитаних) для з'ясування причин розбіжностей у їхніх показах.

Щоб провести такий одночасний допит, спочатку треба допитати народного депутата Петра Порошенка... А народний депутат Медведчук, наскільки вам відомо, він уже допитувався. І якщо з’являться ось такі розбіжності, то відповідно, одночасний допит, він не виключається, — додала вона.

Сапьян нагадала, що Петра Порошенка викликали на допит 31 січня, щоб опитати його про обставини вчинення кримінального правопорушення щодо постачання вугілля в Україну з тимчасово окупованих територій у 2014-2015 роках.

Порошенка заплановано допитати як підозрюваного щодо обставин вчинення кримінального правопорушення щодо постачання вугілля. Річ у тому, що слідчим важливо почути відповіді на запитання щодо обставин подій і прийнятих рішень, які відбувалися саме у тих роках – 2014 і 2015-му, - сказала Сапьян.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Венедіктова заявила, що Офіс Генпрокурора не проситиме про пом'якшення запобіжного заходу Порошенку.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Медведчук дав свідчення проти Порошенка у справі закупівлі вугілля з "Л/ДНР" (відео) Медведчук дав свідчення проти Порошенка у справі закупівлі вугілля з "Л/ДНР" (відео)
Паливо купувалося за готівку, і таким чином проросійських терористів загалом було профінансовано на суму понад 200 млн гривень.
ДБР оприлюднило схему постачання вугілля з ОРДЛО з Порошенком та Медвечуком (фото) ДБР оприлюднило схему постачання вугілля з ОРДЛО з Порошенком та Медвечуком (фото)
В результаті дій фігурантів "вугільної справи" енергетична галузь України була поставлена у залежність від РФ.
Знову викликають на допит: Порошенко має сьогодні з’явитися до Державного бюро розслідувань Знову викликають на допит: Порошенко має сьогодні з’явитися до Державного бюро розслідувань
П’ятого президента підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій.
Loading...
Load next