Сьогодні відбудеться планове засідання ТКГ: що планують обговорювати

Сьогодні відбудеться планове засідання ТКГ: що планують обговорювати
Політична підгрупа ТКГ на цьому етапі займається "терміновим дорученням" - розробкою плану дій щодо виконання Мінських домовленостей.

Чергове засідання Тристоронньої контактної групи відбудеться сьогодні, 9 лютого. На ньому розглянуть виконання Мінських угод, а також термінове доручення розробки плану дій з їхнього виконання.

Про це повідомив представник окремих районів Донецької області в українській делегації на переговорах ТКГ з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Сергій Гармаш, пише УНН.

Сьогодні відбувається засідання робочої групи ТКГ, завтра відбудеться чергове. Що стосується порядку денного, то вже 8 років ми обговорюємо одне і те саме питання — виконання Мінських домовленостей, — розповів Гармаш.

За його словами, наразі немає єдиного розуміння щодо послідовності виконання певної низки положень у Мінських домовленостях, тому це є ключовим питанням на порядку денному всіх засідань ТКГ.

Росія, зокрема, наполягає на почерговості виконання пунктів Мінських угод, при цьому сама ж не виконує перший пункт — припинення вогню, зазначив Гармаш.

У зв'язку з цим, політична підгрупа ТКГ на цьому етапі займається "терміновим дорученням" - розробкою плану дій щодо виконання Мінських домовленостей. Як уточнив Гармаш, розробка "дорожньої карти" виконання домовленостей з'явилася у 2016 році на рівні Нормандського формату.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Не була поставлена крапка": у ТКГ оцінили шанси обміну полоненими між РФ і Україною до кінця 2021 року "Не була поставлена крапка": у ТКГ оцінили шанси обміну полоненими між РФ і Україною до кінця 2021 року
Тристороння контактна група, 22 грудня, “висловила рішучість” повернутися до дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.
Москва дала вказівку не загострювати ситуацію в ТКГ перед нормандською зустріччю, - Гармаш Москва дала вказівку не загострювати ситуацію в ТКГ перед нормандською зустріччю, - Гармаш
Тристороння контактна група провела зустріч 25 січня. За словами представника окупованого Донецька в українській делегації Сергія Гармаша, вона була доволі спокійною.
ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська
Білорусь та її столиця перебувають під великим впливом Росії, тому Мінськ більше не підходить для зустрічей Тристоронньої контактної групи та переговорів щодо ситуації на Донбасі.
Loading...
Load next