У Росії засудили 2 кримських татар до 11 років ув'язнення в колонії суворого режиму

У Росії засудили 2 кримських татар до 11 років ув'язнення в колонії суворого режиму
Російський суд незаконно ув'язнив двох кримських татар - Вадима Бектемирова та Зекір'ю Муратова. Їм обом винесли вирок у вигляді 11 років у колонії суворого режиму.

Обох українців звинуватили в причетності до організації Хізб ут-Тахрір. У Росії її визнали екстремістською.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова засудила винесення вироків кримським татарам. Вона наголосила на тому, що Росія порушує норми міжнародного права. Повідомляє Людмила Денісова.

Вадима Бектемирова засудили до 11 років у колонії суворого режиму, а 64-річного Зекір'ю Муратова – на 11,5 років. Після відбуття покарання для них передбачене обмеження у вільному пересуванні та виборі місця проживання.

Людмила Денісова наголосила на тому, що в Зекір'ї Муратова є хронічні захворювання та група інвалідності. За її словами, вирок окупантів для нього фактично є довічним.

Російський правозахисний центр "Меморіал" визнав Вадима Бекметирова та Зекір'ю Муратова політв'язнями.

Незаконне судилище відбувалося у Ростові-на-Дону. На нього прибули правозахисники та незалежні журналісти. Трьох з них затримали.

Під час оголошення вироків Вадиму Бектемирову та Зекір'ї Муратову біля так званого «Кримського гарнізонного військового суду» були затримані троє цивільних журналістів: Амар Абдулгазієв, Рустем Усеїнов та Алі Сулейманов, що є прямим перешкоджання здійсненню їхньої професійної діяльності,
– заявила Денісова.

Денісова закликала міжнародні правозахисні організації посприяти звільненню українців. Також Денісова звернулася до Росії з закликом припинити незаконні судилища.

39-річного Вадима Бектемирова та 64-річного Зекір'ю Муратова затримали 7 липня 2020 року. Їхній незаконний арешт супроводжувався обшуками. Повідомляє "Кримська солідарність".

Бектемиров до свого затримання активно підтримував кримських татар, яких затримували окупанти та їздив на незаконні судилища.

Зекір'я Муратов під час перебування в СІЗО захворів на коронавірус. Через ускладнення він 48 днів перебував у лікарні, але окупанти продовжували йому арешт.

Нагадуємо, що суд визначив запобіжний захід депутату Київради від «Слуги народу» Владиславу Трубіцину. Вищий антикорупційний суд визначив запобіжний захід для співучасника депутату Київради від "Слуги народу" Владиславу Трубіцину. Судді призначили підозрюваному тримання під вартою з можливістю застави.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Росії кримськотатарський "Меджліс" можуть визнати терористичною організацією, - Полозов В Росії кримськотатарський "Меджліс" можуть визнати терористичною організацією, - Полозов
Якщо ж Росія все ж таки спробує визнати Меджліс терористичною організацією, то це означатиме новий виток більш масових репресій щодо кримських татар.
"Каральна практика в радянських традиціях": МЗС відреагувало на відправку Джелялова у психлікарню "Каральна практика в радянських традиціях": МЗС відреагувало на відправку Джелялова у психлікарню
Раніше сам Наріман Джелялов відмовився проходити психіатричну експертизу, оскільки підстав для її призначення не було. У Міністерстві закордонних справ України обурені, адже вважають це "кращою радянською традицією".
"Ніколи не буде російською територією": Зеленський заявив, що повернення Криму під контроль України — питання часу (відео) "Ніколи не буде російською територією": Зеленський заявив, що повернення Криму під контроль України — питання часу (відео)
Президент Зеленський вважає повернення окупованих територій і їхніх жителів назад до складу України лише питанням часу.
Loading...
Load next