Резніков заявив, що розвідка не виявила доказів відведення російських військ від кордонів України

Резніков заявив, що розвідка не виявила доказів відведення російських військ від кордонів України
16 лютого Міністерство оборони Росії заявило про відведення частини військ з окупованого Криму.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що останній звіт української розвідки, зібраний у середу, не містить жодних доказів того, що Росія відводить свої війська від кордонів України. Він заявив, що влада повірить в те, що Росія серйозно налаштована на деескалацію, тільки якщо вона виведе свої війська, військову техніку і озброєння. Про це повідомляє Reuters.

Міністерство оборони Росії опублікувало кадри, на яких, за словами Рєзнікова, видно, як танки, бойові машини піхоти і самохідні артилерійські установки залишають окупований Крим.

На жаль, ми не можемо підтвердити цю інформацію об'єктивними показниками. Вона не підтверджується ні даними української розвідки, ні даними розвідтовариств наших стратегічних партнерів, — сказав міністр.

Він додав, що навіть якщо російські війська передислокуються з одного місця, то це, швидше за все, буде лише міграція в інший район поблизу України, а не реальне відведення військ.

Всі війська, які вони перекинули повинні повернутися в пункти постійної дислокації. Тоді стане ясно, що вони скасували свої агресивні плани. Виведення людей недостатньо — необхідно також вивести озброєння і техніку, — сказав він.

Нагадаємо, раніше Резніков провів розмову з міністром оборони Білорусі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
"Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні "Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні
Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Military Times заявив, що Росія сконцентрувала понад 92 тисячі військових біля кордонів з Україною.
Жодних планів нападати на Україну у Росії не було і немає, - глава Ради РФ Жодних планів нападати на Україну у Росії не було і немає, - глава Ради РФ
Натомість в Україні, начебто, відбувається військове освоєння країнами НАТО.
Loading...
Load next