Суд Праги дозволив видати Україні росіянина-учасника окупації Криму

Суд Праги дозволив видати Україні росіянина-учасника окупації Криму
В МЗС повідомили, що українська сторона працює над тим, аби Франчетті передали для суду в Україні.

Празький міський суд ухвалив рішення про можливість видачі Україні громадянина Росії Александра Франчетті, який активно брав участь в анексії Криму. Сказав посол України в Чехії Євген Перебийніс. Повідомляє "Європейська правда".

Як зазначив посол, сторона захисту заявила, що оскаржуватиме рішення у Верховному суді. 

Крім того, останнє слово у цій справі матиме Міністр юстиції Чехії.

Хоча сьогоднішнє рішення чеського суду ще не є остаточною крапкою, підкреслив Перебийніс, проте це важливий перший крок на шляху до притягнення Фрачетті до відповідальності за свої злочини.

Франчетті був затриманий минулого року чеськими правоохоронними органами в аеропорту Праги за запитом українських правоохоронців. 

В Україні Франчетті підозрюється в участі у незаконних діях, що призвели до окупації Криму Росією. 

За кілька днів до початку російської операції з анексії півострова він очолював угруповання "Північний вітер", яке відповідало за охорону ліній електропередачі, газопроводу, а також виявлення якихось "екстремістських груп".

Сам Франчетті розповідав, що це угруповання взаємодіяло з командуванням Військово-морського флоту РФ.

Нагадаємо, що "Україна нікому не загрожує": глава Пентагону подзвонить Шойгу через ситуацію в Україні. Попередня розмова політиків відбулася 12 лютого.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Посол ЄС закликав РФ негайно звільнити затриманих кримських татар Посол ЄС закликав РФ негайно звільнити затриманих кримських татар
Глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас закликав Росію негайно звільнити всіх затриманих кримських татар і припинити переслідування і залякування в незаконно анексованому Криму.
Відставки керівника ВМС Німеччини є недостатньо — посол України Відставки керівника ВМС Німеччини є недостатньо — посол України
Посол України в Німеччині Андрій Мельник також наголосив, що заява генерала Шенбаха «привели всю українську громадськість у глибокий шок». 
Кулеба пообіцяв "зіпсувати життя" колаборантці Поклонській Кулеба пообіцяв "зіпсувати життя" колаборантці Поклонській
Наталю Поклонську, колись українську чиновницю, а згодом затяту прихильницю анексії Криму і депутатку російської Держдуми можуть відправити у в Африку - працювати послом у Кабо-Верде.
Loading...
Load next