Відставки керівника ВМС Німеччини є недостатньо — посол України

Відставки керівника ВМС Німеччини є недостатньо — посол України
Посол України в Німеччині Андрій Мельник також наголосив, що заява генерала Шенбаха «привели всю українську громадськість у глибокий шок». 

Учора ввечері стало відомо, що керівник ВМС Кей-Ахім Шонбах подав у відставку. Натомість тимчасовим наступником стане контрадмірал Ян Крістіан Каак.

Водночас Посол України в Німеччині Андрій Мельник назвав відставку віцеадмірала Кая-Ахіма Шенбаха недостатньою і закликав уряд Німеччини докорінно змінити свою позицію в російсько-українському конфлікті. 

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на Welt.

Ми вітаємо той факт, що пан Шонбах запропонував свою відставку. Однак скандал залишив «купу уламків» і «поставив під сумнів міжнародну довіру та надійність Німеччини – і не лише з української точки зору, – сказав Мельник.

Шенбах і раніше піддавався масовій критиці, оскільки, серед іншого, він висловив розуміння до президента Росії Володимира Путіна під час виступу в Індії:

Він насправді хоче поваги на рівних умовах. І – Боже мій – прояв поваги до когось майже нічого не коштує, нічого не коштує. Тож ви запитаєте мене: йому легко виявити повагу, якої він вимагає – і, напевно, заслуговує.

 Він також сказав, що Крим втрачений для України.

Мельник також наголосив, що заява генерала Шенбаха «привели всю українську громадськість у глибокий шок». Він провів порівняння з часами націонал-соціалізму:

При такому поблажливому ставленні українцям несвідомо нагадували про жахи нацистської окупації, коли з українцями поводилися як з нелюдами, — сказав Мельник.

Нагадаємо, Дмитро Кулеба заявив, що останні заяви Німеччини розчаровують. Це стосується і заяви глави німецького МЗС Анналени Бербок про те, що необхідності у відключенні Росії від SWIFT нема, заборони партнерам постачати німецьку зброю Україні та слова глави ВМС Кая-Ахіма Шенбаха про "втрачений Крим"

Водночас Міноборони Німеччини відхрестилося від слів голови ВМС ФРН про Крим.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Перешкода для членства в НАТО": глава ВМС Німеччини заявив, що Крим ніколи не повернеться до складу України "Перешкода для членства в НАТО": глава ВМС Німеччини заявив, що Крим ніколи не повернеться до складу України
Своєю чергою міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявив, що Берлін не постачатиме Україні зброю, але й не критикуватиме тих, хто робить це.
Кулеба пообіцяв "зіпсувати життя" колаборантці Поклонській Кулеба пообіцяв "зіпсувати життя" колаборантці Поклонській
Наталю Поклонську, колись українську чиновницю, а згодом затяту прихильницю анексії Криму і депутатку російської Держдуми можуть відправити у в Африку - працювати послом у Кабо-Верде.
У Криму окупанти розгорнули масштабний військовий табір (фото) У Криму окупанти розгорнули масштабний військовий табір (фото)
Німецькі ЗМІ опублікували кадри польового табору російських військ в окупованому Криму.
Loading...
Load next