Зеленський провів нараду з представниками депутатських фракцій та груп: про що говорили

Зеленський провів нараду з представниками депутатських фракцій та груп: про що говорили
Засідання пройшло на тлі визнання Росією "незалежності" так званих республік "Л/ДНР".

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 22 лютого, провів нараду з представниками депутатських фракцій та груп. Стало відомо, що питання запровадження в усій країні воєнного стану не обговорювалося. Проте "проговорювалося" введення такого режиму в Донецькій та Луганській областях, повідомляє OBOZREVATEL.

Зазначається, що засідання пройшло на тлі визнання Росією "незалежності" так званих республік "Л/ДНР", а також на тлі ризику повномасштабної агресії Кремля проти України. Зустріч розпочалася о 19:00.

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що лідери фракцій домовилися про створення "оборонної коаліції" у парламенті.

Потрібно бути готовими, але поки воєнний стан вводити не потрібно доти, доки не почнеться відкрита агресія. Питання воєнного та особливого станів у прикордонних областях обговорювали більш детально і можливо на ці рішення підуть, залежить від того, як розвиватиметься ситуація, — сказав Арахамія.

За словами співголови фракції ОПЗЖ Юрія Бойко, на нараді президент обговорив із політиками збільшення фінансування армії. Це можуть зробити за рахунок збільшення ренти за газ.

Водночас, за його словами, тема розриву дипломатичних відносин із РФ не порушувалася під час цієї зустрічі.

А лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко приніс на зустріч із президентом Володимиром Зеленським конкретний план для зміцнення обороноздатності України.

Ми не бачимо більше необхідності тримати відстань для нашої важкої техніки та артилерії. Ми маємо збільшити можливості реагування у разі продовження агресії проти нашої держави, — сказав політик.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Зеленський зустрінеться з керівниками фракцій та груп ВР.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

 

Читайте також
Порошенко, Арахамія, Тищенко, Кива: топ депутатів-прогульників Верховної Ради (фото) Порошенко, Арахамія, Тищенко, Кива: топ депутатів-прогульників Верховної Ради (фото)
Після місячної перерви Парламент розпочинає роботу вже на наступному тижні.
Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС
Після звільнення Арсена Авакова, місце глави МВС може зайняти "слуга народу" Денис Монастирський. Зокрема, Шмигаль вже вніс подання щодо його кандидатури у Верховну Раду.
"Я категорично проти такого копання у брудній білизні": Арахамія закликав журналістів не заглядати у телефони депутатів "Я категорично проти такого копання у брудній білизні": Арахамія закликав журналістів не заглядати у телефони депутатів
Арахамія виступає проти закриття кулуарів другого поверху Верховної Ради для представників преси.
Loading...
Load next