Генсек ООН: Російські війська на сході України – не миротворці

Генсек ООН: Російські війська на сході України – не миротворці
Гуттериш закликав до негайного припинення вогню та відновлення верховенства права.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерриш заявив, що розміщені без дозволу України російські військові на території Донецької та Луганської не є миротворцями.  Повідомив Гуттериш у промові перед журналістами, сайт Організації об'єднаних націй .

Мене турбує спотворення концепції миротворчості. 

Я пишаюся досягненнями миротворчих операцій ООН, під час яких так багато "Блакитних шоломів" пожертвували своїм життям, щоб захистити цивільне населення.

Коли війська однієї країни входять на територію іншої країни без її згоди, вони не є неупередженими миротворцями. Вони – зовсім не миротворці.

Гутерриш заявив, що визнання Росією двох псевдореспублік на сході України порушує суверенітет України і знищує Мінські угоди щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Він наголосив, що ООН повністю підтримує суверенітет України і продовжує підтримувати народ України через гуманітарні операції та зусилля з прав людини.

Нагадаємо, що Зеленський провів нараду з представниками депутатських фракцій та груп: про що говорили. Засідання пройшло на тлі визнання Росією "незалежності" так званих республік "Л/ДНР".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Нинішні заяви розчаровують, – Кулеба звернувся до Берліна після заяв про "втрачений Крим" Нинішні заяви розчаровують, – Кулеба звернувся до Берліна після заяв про "втрачений Крим"
Дмитро Кулеба звернувся до німецького уряду після низки останніх подій. Зокрема це стосується заяви про нібито відсутність необхідності відключати Росію від мережі SWIFT та про нібито "втрачений Крим"
Рада ООН проголосувала за проведення засідання щодо України Рада ООН проголосувала за проведення засідання щодо України
Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй підтримала проведення засідання щодо України. Його ініціатором виступило Постійне представництво США.
Байден сьогодні терміново збере засідання Ради нацбезпеки щодо України Байден сьогодні терміново збере засідання Ради нацбезпеки щодо України
15 і 16 лютого Міністерство оборони Росії повідомило про відведення своїх військ від українських кордонів і з окупованого Криму після завершення навчань. Адміністрація Байдена і її союзники заперечують заяви Москви про відвід військ.
Loading...
Load next