Байдена закликають виключити росію з Інтерполу: чому це важливо

Байдена закликають виключити росію з Інтерполу: чому це важливо
Раніше США уже призупинило членство росії в Інтерполі.

Незалежне урядове агентство США закликає адміністрацію Байдена домагатися остаточного виключення росії з Інтерполу — крок далі, ніж призупинення, якого вже домагалася адміністрація — через вторгнення росії в Україну та попередні зловживання з боку Росії

Про це повідомляє CNN з посиланням на лист Комісії з безпеки і співпраці в Європі, направлений генпрокурору США Мерріку Гарланду та держсекретарю Ентоні Блінкену, передає "ПравдаТУТ News".

Раніше цього тижня генеральний прокурор Меррік Гарленд приєднався до міністрів юстиції кількох союзних країн, щоб вимагати від Інтерполу негайно припинити доступ Росії до своїх систем.

Нагадаємо, що Інтерпол (Міжнародна організація кримінальної поліції) є глобальною агенцією, яка допомагає поліціям у своїх 195 країнах-членах співпрацювати у кримінальних розслідуваннях. Інтерпол видає такі відомі "червоні повідомлення", щоб запитати розташування та арешт особи до її екстрадиції.

У п’ятничному листі Комісії з безпеки і співробітництва в Європі схвалено кроки, які США зробили до цього часу, але додається, що адміністрація має закликати до постійного призупинення дії Росії.

Ми закликаємо вас використати позицію США в Інтерполі (і зокрема Виконавчий комітет Інтерполу та його консультативну групу з фінансових питань), щоб чітко дати зрозуміти, що будь-яка бездіяльність проти зловживання Росією Інтерполу матиме серйозні наслідки для внеску США в Інтерпол, бюджет і юридичні імунітети Інтерполу в Сполучених Штатах, – йдеться у листі, направленому Гарленду та держсекретарю Ентоні Блінкену.

Якщо Росію відсторонять від Інтерполу, це заборонить країні зокрема подавати запити на "червоні повідомлення", але це не видалить червоні повідомлення, які вже є в системі, сказав Тед Бромунд, старший науковий співробітник Heritage та експерт Інтерполу.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора
США планують ввести санкції проти РФ у разі прямої агресії проти України з її боку.
"Це вже не просто про Україну та Росію", — Байден звернувся до Путіна (відео) "Це вже не просто про Україну та Росію", — Байден звернувся до Путіна (відео)
Байден наголосив, що дипломатія залишається єдиним варіантом подолання кризи, і закликав Росію до співпраці. 
На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви
Після візитів до Києва та Москви Донфрід вирушить до Брюсселя.
Loading...
Load next