Україна вже досягла трьох серйозних перемог на дипломатичному фронті, - Кулеба

Україна вже досягла трьох серйозних перемог на дипломатичному фронті, - Кулеба

Україна вже досягла трьох серйозних перемог на дипломатичному фронті.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму відеозверненні.

У нас вже є три серйозні перемоги на дипломатичному, на міжнародному фронті. Перша - це, безумовно, перемога в інформаційній війні. Ми можемо вже стверджувати, що ми перемогли. Ніхто не вірить у світі в російські наративи, в російські спроби пояснення цієї війни та виправдання своєї агресії, - сказав Кулеба. 

Міністр зазначив, що другою міжнародною перемогою України є зміна ставлення до України та українців у світі.

Найцікавіше, коли такі тектонічні зміни у сприйнятті України та українців відбуваються у віддалених від нас країнах та таких важливих, як Сполучені Штати. Ми працюємо також з азіатськими країнами. Усі нами зараз захоплюються, нашою стійкістю, нашою жертовністю у захисті своєї країни, і це, однозначно, перемога, - наголосив Кулеба.

Він зазначив, що сьогодні Україна має найбільш позитивну репутацію у світі за всю її історію. 

За його словами, третьою перемогою України є підрив основи російської військової машини – російської економіки – завдяки потужним санкціям, потужній роботі з іноземними компаніями, які почали виходити з ринку РФ.

Ми вибиваємо з-під російської воєнщини її основу, її економіку. Це має далекосяжні наслідки і для суспільних настроїв у Росії, і для економічної основи російської агресії в цілому. Ми продовжуватимемо цей тиск разом із партнерами. Нові санкції будуть застосовані: і проти російських олігархів та політиків, і проти російської економіки, - заявив Кулеба. 

Нагадаємо, раніше Кулеба звернувся до міжнародної спільноти через знеструмлення Чорнобильської АЕС.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next