Подоляк заявив, що консультації з РФ відбуваються з питань міжнародних гарантій безпеки України та припинення вогню

Подоляк заявив, що консультації з РФ відбуваються з питань міжнародних гарантій безпеки України та припинення вогню

Питання міжнародних гарантій безпеки для України та припинення вогню заради вирішення гуманітарних проблем є ключовими під час українсько-російських переговорів у Туреччині у вівторок, повідомив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк, передає "Інтерфакс-Україна".

Саме зараз відбуваються інтенсивні консультації з декількох важливих питань. Ключове з них – це договір про, наголошу, міжнародні гарантії безпеки для України, і тільки саме з цим договором ми можемо завершити війну так, як це потрібно Україні. Друге не менш важливе питання, блок питань – це питання припинення вогню заради того, щоб ми могли вирішити всі гуманітарні проблеми, які вже накопичилися достатнім обсягом та потребують невідкладних рішень. І нині якраз відбувається розмова, - сказав Подоляк на брифінгу у вівторок у Туреччині.

За його словами, що є проблеми ескалації порушень звичаїв і правил ведення війни, які відбуваються не лише на полях боїв, зокрема випадків порушення Женевської конвенції щодо військовополонених. Радник глави Офісу президента повідомив, що цим питанням під час консультацій опікуватимуться військовослужбовці, які також входять до складу української делегації, що прибула до Туреччини.

Він додав, що рф демонструє набагато більше таких інцидентів, і правила ведення війни має виконувати не лише Україна.

Будь-які випадки будуть принципово розслідувані відповідними органами юридичними й матимуть відповідні юридичні наслідки. Це принципова позиція України, - наголосив Подоляк.

Нагадаємо, раніше окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Путін шантажував Туреччину через підтримку України Путін шантажував Туреччину через підтримку України
Президент Туреччини сказав президенту України Володимиру Зеленському під час квітневої зустрічі в Туреччині, що президент Росії Володимир Путін пригрозив продовжити заборону на польоти, якщо Туреччина не відмовиться від своїх продажів безпілотних літальних апаратів і підтримки України.
Loading...
Load next