Джастін Трюдо назвав напад росії на Україну "геноцидом"

Джастін Трюдо назвав напад росії на Україну "геноцидом"
Він став одним із перших політиків, хто так класифікує дії росіян.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив у середу, що «правильно» кваліфікувати напади Росії на Україну як «геноцид», повторивши звинувачення президента США Джо Байдена.

Про це повідомляє NDTV, передає ПравдаТУТ News.

Я вважаю, що це абсолютно правильно, що все більше і більше людей говорять і використовують слово геноцид з точки зору того, що робить Росія, що зробив Володимир Путін, – сказав Трюдо журналістам у Квебеку.

Ми бачили це бажання нападати на цивільних осіб, використовувати сексуальне насильство як зброю війни. Це абсолютно неприйнятно, - заявив прем'єр.

Трюдо додав, що Канада була однією з перших країн, яка розпочала процес у Міжнародному кримінальному суді, щоб притягнути російського лідера до відповідальності за його «воєнні злочини».

Нагадаємо, Байден у вівторок звинуватив путіна в геноциді українського народу, виступаючи з промовою в Айові.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Блінкен обговорив із главою МЗС Канади нарощування Росією військових сил біля кордонів України Блінкен обговорив із главою МЗС Канади нарощування Росією військових сил біля кордонів України
Політики продовжують обговорювати напружену ситуацію на кордоні України. Нарощування російських військ - головна тема Заходу.
На тлі загрози можливого вторгнення: посольство Великої Британії залишається працювати у Києві На тлі загрози можливого вторгнення: посольство Великої Британії залишається працювати у Києві
Про це повідомила Мелінда Сіммонс у своєму твітері.
Loading...
Load next