Японія просить МКС розслідувати воєнні злочини у Київській області після відходу окупантів

Японія просить МКС розслідувати воєнні злочини у Київській області після відходу окупантів

Японія звернулася до Міжнародного кримінального суду (МКС) з проханням розслідувати вбивство цивільних осіб у Київській області росією як можливий воєнний злочин, заявив у вівторок прем'єр-міністр країни Фуміо Кісіда. Повідомляє CNN.

Вбивство цих невинних мирних жителів є воєнним злочином, і наша країна звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням розслідувати це. Я вважаю, що росія повинна бути притягнута до суворої відповідальності, - сказав Кісіда журналістам.

У понеділок Кісіда висловив шок і занепокоєння у відповідь на "жахливі звірства", вчинені проти мирного населення України в місті Буча на околиці Києва.

Фотографії тіл на вулицях у Бучі з’явилися на вихідних після відходу російських військ з цього району, що спонукало Президента України Володимира Зеленського закликати припинити російські воєнні злочини.

Нагадаємо, що "Зброя, зброя і зброя": Кулеба зустрівся з генсеком НАТО.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
В Україні запропонували визнати військові злочини рф геноцидом української нації В Україні запропонували визнати військові злочини рф геноцидом української нації
Російські окупаційні війська незаконно вторглися на територію суверенної держави Україна і почали бомбити мирне населення в різних регіонах країни 24 лютого о 04:40 ранку.
Loading...
Load next