Франція не називатиме “геноцидом” звірства росії в Україні

Франція не називатиме “геноцидом” звірства росії в Україні

Держсекретар МЗС Франції Клеман Бон заявив, що попри відсутність сумнівів щодо скоєних російськими окупантами військових злочинів в Україні, використання терміну “геноцид” вважають неправильним. Повідомляє LeParisien.

Ми бачимо, що ситуація у Маріуполі стала драматичною і тиск з боку росії зростає, - сказав Бон.

Водночас у Франції відмовляються називати звірства в Україні з боку рашистів геноцидом начебто через те, що це завадить міжнародному судовому процесу.

Ніхто не сумнівається у масових вбивствах, які скоїла росія. Але, щоб залишатися у міжнародному судовому процесі, ми не використовуємо термін "геноцид", втім немає жодних сумнівів у нашій чіткій підтримці, - додав він.

Клеман Бон згадав про прибуття в Україну французьких жандармів, які розслідуватимуть злочини росії на Київщині.

Нагадаємо, що президент Сербії відмовився впроваджувати санкції проти росії, назвавши їх "аморальними".

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні запропонували визнати військові злочини рф геноцидом української нації В Україні запропонували визнати військові злочини рф геноцидом української нації
Російські окупаційні війська незаконно вторглися на територію суверенної держави Україна і почали бомбити мирне населення в різних регіонах країни 24 лютого о 04:40 ранку.
Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму
Кабінет міністрів на засіданні 29 вересня затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Loading...
Load next