В Україні запропонували визнати військові злочини рф геноцидом української нації

В Україні запропонували визнати військові злочини рф геноцидом української нації
Російські окупаційні війська незаконно вторглися на територію суверенної держави Україна і почали бомбити мирне населення в різних регіонах країни 24 лютого о 04:40 ранку.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який пропонує визнати військові злочини росії у війні проти України геноцидом української нації. Про це повідомляє ВРУ.

Проект постанови поданий з урахуванням того, що російська федерація вдалася до умисних дій, спрямованих на знищення української нації – масові тортури, вбивство мирних жителів, руйнування житлових будівель, інфраструктури життєзабезпечення і так далі.

У тексті документу зазначається, що росія є державою-продовжувачем СРСР. Вона відповідальна за геноцид (Голодомор) 1932-33 років і депортацію кримськотатарського народу 1944 року. А також за нинішній нацистськийполітичний режим в Москві.

Також до уваги беруться звернення Маріупольської міської ради від 1 квітня 2022 року, численні докази військових злочинів російської федерації в Бучі, Волновасі, Ірпені, Маріуполі, Охтирці, Харкові, Чернігові та багатьох інших місцях на території України.

Окрім цього, пропонується доручити правоохоронним органам України забезпечити розслідування геноциду та притягнення винних до відповідальності. Закликати інші країни і міжнародні організації сприяти військовому розслідуванню злочинів російської федерації, а також застосувати проти неї найжорсткіші санкції.

Визнати триваючі злочинні дії російської федерації на території України з 24 лютого 2022 року, геноцидом української нації, - йдеться в тексті документу.

Нагадаємо, що Росія в ООН раптом визнала свою причетність до звірств у Бучі, назвала війну - війною, а не "спецоперацією" (відео) Небензя також визначив агресію проти України забороненим для РФ словом "війна".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next