Корнієнко повідомив, скільки часу буде тривати воєнний стан

Корнієнко повідомив, скільки часу буде тривати воєнний стан

Верховна Рада України проголосує за продовження воєнного стану, як передбачає розпорядження президента.

Про це в ефірі єдиного телемарафону заявив перший віцеспікер Олександр Корнієнко, передає LB.

Указ президента на місяць продовжує воєнний стан. Це практика останніх двох указів. Вона виправдана. Офіс президента розуміє, чому такі терміни. У нас у законодавстві не дуже чітко виписано, тому спираються на практику, яка є. Що стосується правового регулювання життя в країні, в тих умовах, в яких ми знаходимося, зрозуміло, що воєнний стан буде настільки довгим на тих територіях, де будуть відбуватися бойові дії, — заявив він. 

Корнієнко нагадав, що навіть західні регіони України потерпають від ракетних атак окупанта. 

Тому воєнний стан продовжується указом президента. Думаю, Верховна Рада підтримає це рішення, – прогнозує Корнієнко.

Також, за його словами, два-три нардепи Верховної Ради незаконно залишили територію України.

Є інформація, що за межами (України) знаходяться 2-3 депутати. Які, як то кажуть, позастатутним способом покинули країну, нас не попередили. І дійсно ми можемо вважати їх депутатами-втікачами. Але більшість депутатів перебуває на місці, — заявив він.

Він зазначив, що всі інші депутати перебувають за кордоном на законних підставах.

Наприклад, у відрядженнях. Сьогодні велика делегація рушила в Естонію. Звідти вони шлють нам новини. Завтра парламент Естонії буде голосувати постанову про визнання геноциду в Україні. Це буде за присутності наших парламентарів, — додав він.

Віцеспікер анонсував, що наступного тижня відбудеться засідання Парламентської асамблеї Ради Європи.

Наша потужна делегація буде їхати в ПАРЄ, будуть відстоювати там дуже важливі акти, які зараз відпрацьовуються. Щодо визнання геноциду, щодо тих речей, які пов'язані із санкціями та з фінансовими речами. Тобто вся ця дискусія ведеться зараз з лідерами, — наголосив він.

Нагадаємо, раніше суд дозволив ДБР провести розслідування стосовно екснардепа ОПЗЖ Іллі Киви.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
Loading...
Load next