Орбан пояснив мету свого візиту в Україну

Орбан пояснив мету свого візиту в Україну

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пояснив, що прибув до України практично відразу після початку головування Угорщини у Раді Євросоюзу, аби краще зрозуміти, як допомогти українській державі.

Про це Орбан повідомив на двосторонній зустрічі з Володимиром Зеленським.

Угорський прем'єр назвав питання війни в Україні найважливішим на сьогодні питанням для Європи й висловив переконання, що воно залишиться таким упродовж наступних шести місяців головування Угорщини в Раді ЄС.

Мета мого візиту – зрозуміти, як ми можемо допомогти Україні у наступні шість місяців, – сказав він.

Також він прагне скористатись зустріччю, аби обговорити становище угорської меншини в Україні та зрозуміти, як допомогти і їй, додав Орбан.

Ви знаєте, що ми дуже прагнемо допомогти вам гуманітарно. Ми виступаємо за мир, і я хотів би зрозуміти – і вважаю це своєю місією – ваше бачення шансів на мир. Я налаштований оптимістично і дякую за запрошення, – сказав Орбан.

Нагадаємо, Зустріч Зеленського та Орбана може стати основою для нового двостороннього документа

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
"Ми будемо разом робити все, щоб Україна була вільною і незалежною": Олексій Рєзніков відвідав Миколаївську область (фото) "Ми будемо разом робити все, щоб Україна була вільною і незалежною": Олексій Рєзніков відвідав Миколаївську область (фото)
Під час робочої поїздки до Миколаївської області Олексій Резніков назвав українських морпіхів мотивованими професіоналами своєї справи.
"Росія зацікавлена у збереженні Зеленського". Гордон у прямому ефірі розкритикував керівництво України (відео) "Росія зацікавлена у збереженні Зеленського". Гордон у прямому ефірі розкритикував керівництво України (відео)
За оцінкою української розвідки, поблизу кордону між Росією та Україною зосереджено приблизно 92 тис. російських військовослужбовців.
Loading...
Load next