У Конгресі США закликають повернути посольство до Києва

У Конгресі США закликають повернути посольство до Києва

Республіканка від штату Іллінойс Вікторія Спарц, яка є першим членом Конгресу з українським походженням, у неділю закликала США відновити дипломатичну роботу в Україні, заявивши, що цей крок надішле «сильний сигнал для українського народу».

Про це пише CNN, передає ПравдаТУТ News.

Багато країн фактично повертають (дипломатичну роботу) до Києва. Найменше, що ми можемо зробити – насправді, можливо, доставити це до Львова. Це важливо, але це також посилає сильний меседж для українців. Для них важливо бачити цю підтримку, вона робить їх сильнішими, і вони збираються виграти (війну), - каже політикиня.

США та інші країни відкликали своїх дипломатів і евакуювали посольства та консульства з Києва за кілька днів до вторгнення росії в Україну, перемістивши їх до Львова. Незабаром цих чиновників перевезли до Польщі.

Спарц також закликала президента Джо Байдена відвідати Україну.

Нагадаємо, віцепрем’єр-міністр Канади Христя Фріланд зазначила, що через вторгнення в Україну російську федерацію варто позбавити членства у "Групі двадцяти".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія знову стягує війська до кордонів України: Європа та США занепокоєні - The Washington Post Росія знову стягує війська до кордонів України: Європа та США занепокоєні - The Washington Post
Поновлення нагромадження російських військ біля кордону з Україною викликало занепокоєння серед деяких чиновників у Сполучених Штатах та Європі, які відстежують, на їхню думку, нерегулярні переміщення техніки та персоналу на західному фланзі Росії.
На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви
Після візитів до Києва та Москви Донфрід вирушить до Брюсселя.
Залізна завіса часів СРСР здаватиметься раєм: у Росії більше нема майбутнього Залізна завіса часів СРСР здаватиметься раєм: у Росії більше нема майбутнього
Кремлівський фюрер та його найближче оточення, яке розпочало криваву війну з Україною, остаточно підписало вирок Росії. Цілком ймовірно, що країні-агресорці вже через місяць доведеться оголошувати дефолт, однак це лише початок тотальної деградації РФ.
Loading...
Load next