"Гавкіт НАТО біля дверей росії" міг спровокувати вторгнення рф в Україну, - Папа Римський

"Гавкіт НАТО біля дверей росії" міг спровокувати вторгнення рф в Україну, - Папа Римський
Він, зокрема, не впевнений, що світ робить правильно, постачаючи Україні зброю.

Папа Франциск сказав, що «гавкіт НАТО біля дверей Росії», можливо, призвів до вторгнення в Україну, і що він не знає, чи повинні інші країни постачати Україні більше зброї.

Про це пише Wall Street Journal з посиланням на інтерв'ю Папи Римського в італійській газеті Corriere Della Sera.

Водночас Папа висловив жаль з приводу жорстокості війни і розкритикував лідера російської православної церкви за захист вторгнення в релігійних планах, попередивши, що він «не може перетворитися на вівтаря Путіна».

Він зокрема описав ставлення росії до України як «злість, яка, не знаю, чи була вона спровокована, але якій, можливо, посприяла» присутність в сусідніх країнах Організації Північноатлантичного договору.

Зазначено, що з лютого Папа Франциск висловив жаль з приводу страждань українців і засудив вторгнення, але утримався від прямого називання росії агресором, відображаючи як традицію Ватикану нейтралітету, так і його власну програму кращих відносин з російською православною церквою, а також небажання узгодити Ватикан із зовнішньою політикою США.

В Україні конфлікт створили інші держави, – сказав Папа Франциск в інтерв’ю, не вказавши, які саме держави.

 Він, крім того, порівняв війну з іншими конфліктами, які, за його словами, розпалюються міжнародними інтересами: "Сирія, Ємен, Ірак, одна війна за одною в Африці".

Я не знаю, як відповісти — я занадто далеко від цього — чи правильно постачати українцям зброю. Зрозуміло, що на цій землі випробовують зброю… Для цього ведуться війни: щоб випробувати зброю, яку ми зробили, — сказав Папа. 

Він також порівняв війну з громадянськими війнами 20-го століття в Іспанії та Руанді.

Вас також може зацікавити стаття: "А як саме Бог примирив Каїна і Авеля?" — реакція українців на скандальну Хресну ходу у Ватикані.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
В НАТО вважають, що Україна зможе самостійно відбити військову атаку Росії В НАТО вважають, що Україна зможе самостійно відбити військову атаку Росії
В Північноатлантичному альянсі повідомили про те, що Україна готова протистояти російській агресії та може зробити це самостійно. Так, якщо вторгнення Російської Федерації почнеться наступного тижня, українські війська впораються самі.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
Loading...
Load next