Прем'єр Польщі порівняв "російський світ" з раковою пухлиною, яку треба вирізати

Прем'єр Польщі порівняв "російський світ" з раковою пухлиною, яку треба вирізати

Ідеологія путінського "російського світу" — це еквівалент комунізму та нацизму 20-го століття. Про це написав глава уряду Польщі Матеуш Моравецький у статті для британської газети The Telegraph, передає "Фокус".

Спеціальна стратегія президента РФ Володимира Путіна відкрила ворота геноциду та небезпечна, як "ракова пухлина", заявив він.

Пухлина пожирає не тільки більшу частину російського суспільства, а й становить смертельну загрозу для Європи. Недостатньо лише підтримувати Україну в її війні з Росією. Ми маємо повністю викорінити цю жахливу нову ідеологію, — закликав глава уряду.

Росія за допомогою ідеології "російського світу" виправдовує вигадані права та привілеї для своєї країни та заявляє про нібито "особливу історичну місію російського народу", зазначив прем'єр.

В ім'я цієї ідеології Маріуполь і десятки українських міст зруйнували ЗС РФ. Росія посилала російських солдатів на війну, переконувала їх у власній перевазі. Їх мотивували на нелюдські військові злочини – вбивства, зґвалтування та тортури мирних жителів. Ця ідеологія стимулює насильницьке переміщення в РФ, — написав Моравецький.

Фашизм і більшовицький комунізм, за оцінкою польського прем'єра, приносив людську гідність на поталу шаленим фантазіям — світової революції пролетаріату чи правлінню " аси панів". Моравецький наголосив на неймовірності повернення нацистського диктатора Адольфа Гітлера та радянського деспота Йосипа Сталіна у 21-му столітті.

Ілюзія, що історія не може повторитися, розвіялася 24 лютого цього року. Неймовірним фактом став обстріл ракетами Києва, Харкова й інших міст суверенної демократичної держави в самому серці Європи, — наголосив він.

Те, що відбувається в Україні, на думку Моравецького, це повернення "проклятих ідеологій" і побудова Путіним нового російського імперіалізму на основі міфу про перемогу над нацизмом. Прем'єр Польщі впевнений, що "Росія не зупиниться на Києві" та піде в "довгий похід на Захід".

Німеччина зазнала денацифікації. Єдиний шанс для Росії та цивілізованого світу — це "депутінізація". Якщо ми не займемося цим завданням негайно, ми втратимо не лише Україну, а й свою душу, свободу та суверенітет, — підсумував глава уряду Польщі.

Нагадаємо, раніше посла рф у Польщі облили червоною фарбою.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Багато європейських лідерів було спокушено путіним. Зараз вони шоковані, — Моравецький Багато європейських лідерів було спокушено путіним. Зараз вони шоковані, — Моравецький
Раніше Моравецький заявив, що Росія "не зможе знищити Україну, тому що покора – згода на знищення народу".
"Хоче бути з Європою чи проти неї": прем'єр-міністр Польщі закликав Путіна визначитися "Хоче бути з Європою чи проти неї": прем'єр-міністр Польщі закликав Путіна визначитися
Моравецький запевнив, що Європа не хоче конфлікту з Росією.
Путін може завдати ядерного удару по Польщі, – екскомандувач сил НАТО в Європі Веслі Кларк Путін може завдати ядерного удару по Польщі, – екскомандувач сил НАТО в Європі Веслі Кларк
Росія продовжує погрожувати світові ядерною зброєю та все ж може завдати нею удару. Проте, найімовірніше, не по Україні, а по Польщі.
Loading...
Load next