Шольц та Макрон прокладають дорогу для нового російського насильства, – представник Естонії

Шольц та Макрон прокладають дорогу для нового російського насильства, – представник Естонії
Марко Міхкельсон розкритикував телефонну розмову канцлера Німеччини Шольца та президента Франції Макрона із путіним.

Голова комісії у закордонних справах парламенту Естонії Марко Міхкельсон різко розкритикував телефонний дзвінок російського канцлера Олафа Шольца та президента Франції Еммануеля Макрона до російського лідера путіна в суботу.

Про це повідомляє видання ERR, передає ПравдаТУТ News. 

Неймовірно, як нинішні лідери Франції та Німеччини ненавмисно прокладають шлях для нових актів насильства з боку росії. Сьогоднішня 80-хвилинна телефонна розмова Макрона і Шольца з путіним неминуче перефразує самого Макрона — хіба це не "смерть мозку" (вираз, який Макрон використав щодо НАТО - ред.)? – написав Міхкельсон у соцмережах.

Міхкельсон визнав, що його критика союзників була різкою, але що продовження легітимності тригера та осіб, відповідальних за злочини, було загрозою для простору Альянсу.

Як ми не навчилися з минулого в Парижі чи Берліні? Чому є виправдання для затримки збройної допомоги Україні, і чому від путінської росії, яка веде руйнівну війну проти великих людей Європи, очікують виконання будь-яких обіцянок?  — запитав Міхкельсон.

Він зазначив, що якщо Макрон і Шольц постраждають від продовольчої кризи в Північній Африці та інших місцях внаслідок блокади українських портів, знадобляться дії для створення гуманітарного конвою в Чорному морі та полегшення проходу українських вантажних суден.

За словами Міхкельсона, також було б логічніше допомогти Україні протистояти агресії і зрештою перемогти росію, яка намагається змінити світовий порядок.

Макрон і Шольц могли б терміново покласти трубку і поїхати в Україну. Я сподіваюся, що дивні дії Макрона і Шольца не будуть мотивовані страхом втратити вплив у демократичній Європі, куди Україна неодмінно ввійде, а в перспективі Молдова і Грузія,  а Білорусь звільнилася б від фактичної російської окупації. А Європа загалом звільнилася б від російської екзистенційної загрози принаймні на якийсь час, - підсумував Міхкельсона.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент Франції Еммануель Макрон провели 80-хвилинну телефонну розмову з путіним у суботу, закликаючи його переглянути переговори з Україною, негайне припинення вогню та виведення військ з України.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next