Візит до України Макрона, Шольца, Драґі та Йоханніса: політики зробили важливі заяви (фото, відео)

Візит до України Макрона, Шольца, Драґі та Йоханніса: політики зробили важливі заяви (фото, відео)

Європейський Союз залишить за Україною право обирати момент вступу до мирних переговорів із росією. Європа не ставитиме умови, на які Київ має піти поступки Москві, щоб припинилися активні військові дії на континенті.

Про це французький президент Еммануель Макрон заявив за підсумками зустрічі у Києві після переговорів із президентом України Володимиром Зеленським, канцлером Німеччини Олафом Шольцом, прем'єр-міністром Італії Маріо Драґі та президентом Румунії Клаусом Йоганнісом.

Я вже запевняв президента Зеленського під час наших переговорів, що ми зробимо все необхідне, що в наших силах, щоб Україна сама могла обирати свою долю, сама могла робити вибір і саме Україна вирішуватиме, в який момент вона закінчуватиме війну, в який момент сяде за стіл переговорів, і кожного разу, коли я мав переговори з президентом Зеленським, я саме на це ставив: Україна вирішуватиме, на яких умовах вона вибудовуватиме мир. З моменту вашого обрання ви постійно робили все необхідне, щоб відстоювати мир і зробити все заради миру. І робили це сміливо, – сказав французький лідер.

Закінчив Макрон свій виступ перед пресою рядками із гімну України.

Своєю чергою прем’єр міністр Італії Маріо Драґі заявив, що хоче підтвердити підтримку президентові України Володимирові Зеленському та народові держави, який створив армію для того, щоб протидіяти і боротися проти російської агресії.

Євросоюз абсолютно категорично підтверджує свою готовність допомагати Україні разом із союзниками.

Про це голова італійського уряду сказав на пресконференції 16 червня після зустрічі з президентами України, Франції, Німеччини та Румунії.

Хочемо підтвердити нашу підтримку президенту Зеленському і українському народові – народові, який створив армію для того, щоб протидіяти і боротися проти російської агресії, і об’єднався заради цього. Європейський Союз на сьогодні демонструє єдність і допомогу так, як нас просив про це президент Зеленський. Члени ЄС говорили про це, спілкувалися зі своїм населенням, своїми парламентами і налаштувалися на плідну роботу. Це стосується і допомоги біженцям, які стикнулися з російською агресією, втратили свої домівки. І Євросоюз абсолютно категорично підтверджує свою готовність допомагати Україні разом із союзниками, – розповів Драґі.

Також Німеччина підтримує Україну та українців від початку російської агресивної війни - зокрема, держава прийняла вже 800 тисяч українських біженців, а також надає зброю і продовжить це робити. 

Про це повідомив канцлер Німеччини Олаф Шольц на пресконференції у Києві 16 червня, пише "Європейська правда".

Німеччина з першого дня стала на бік України. Ми підтримуємо Україну у захисті її суверенітету і територіальної цілісності. Ми підтримуємо її фінансово великими сумами, і в гуманітарному плані - прийнявши у Німеччині 800 тисяч біженців і запропонувавши їм захист і дах над головою, - сказав Олаф Шольц.

Він додав, що  135 тисяч українських дітей вже ходять у німецькі школи.

Німеччина також зламала свою давню державну традицію - ми стали постачати Україні зброю, і ми будемо робити це і надалі - скільки Україна матиме потреби, - запевнив глава німецького уряду.

Водночас президент Румунії Клаус Йоганніс після побаченого в Ірпені закликав притягнути до відповідальності російських злочинців відповідно до міжнародного кримінального правосуддя.  Про це він повідомив на своїй сторінці у Twitter.

Немає слів, щоб описати ту неймовірну людську трагедію та жахливі руйнування, які ми побачили сьогодні в Ірпені. Я знову наполегливо закликаю, щоб усі російські злочинці були притягнуті до відповідальності відповідно до міжнародного кримінального правосуддя, яке Румунія повністю підтримує, – написав він.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Матиме тяжкі наслідки": ЗМІ повідомили, що Шольц їде до Путіна із серйозним попередженням щодо України "Матиме тяжкі наслідки": ЗМІ повідомили, що Шольц їде до Путіна із серйозним попередженням щодо України
Німецький канцлер обговорить способи деескалації з президентами України та Росії.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Loading...
Load next