путін поговорив із Макроном та Шольцем: погрожував через зброю для України і запропонував "безперешкодний експорт" зерна за зняття санкцій

путін поговорив із Макроном та Шольцем: погрожував через зброю для України і запропонував "безперешкодний експорт" зерна за зняття санкцій

президент росії володимир путін провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном та Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Диктатор пригрозив подальшою дестабілізацією обстановки за продовження постачання зброї Україні, а ще запропонував "безперешкодний експорт" зерна за зняття санкцій.

Як повідомили у кремлі, лідери провели поглиблений обмін думками щодо актуальних аспектів ситуації в Україні.

путін повідомив, як організована системна робота з "налагодження мирного життя" у зруйнованому Маріуполі та інших окупованих містах Донбасу.

Не обійшлося і без звинувачень у бік України. Так, у кремлі наголосили, що "окрема увага приділена стану справ на переговорному треку, який перебуває в замороженому стані з вини Києва". На додаток, путін, який відмовляється від перемовин, "підтвердив відвертість російської сторони до відновлення діалогу".

Згодом путін перейшов до погроз Заходу - "загострив питання про небезпечний характер продовження накачування України західною зброєю, попередивши у зв'язку з цим ризики подальшої дестабілізації обстановки та загострення гуманітарної кризи".

Не оминули увагою й продовольчу безпеку, яка завдяки діям рф опинилась під загрозою.

У розрізі цього питання, за інформацією кремля, "путін аргументовано і на основі конкретних даних роз'яснив реальні причини труднощів із постачанням продовольства, які стали наслідком помилкової економічної та фінансової політики західних країн, а також запроваджених ними антиросійських санкцій.

Зі свого боку, Росія готова сприяти знаходженню варіантів для безперешкодного експорту зернових, включаючи вивезення українського зерна з чорноморських портів. Знизити напруженість на світовому продовольчому ринку дозволить і нарощування поставок російських добрив та сільгосппродукції, що, зрозуміло, вимагатиме зняття відповідних санкційних обмежень".

Насамкінець, лідери домовились продовжити контакти.

Нагадаємо, що Порошенка вдруге не випустили за кордон.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено) Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено)
Напередодні Зеленський говорив з президентом США Джо Байденом.
Loading...
Load next