США готові озброювати Україну навіть 20 років, якщо буде така потреба – Пентагон

США готові озброювати Україну навіть 20 років, якщо буде така потреба – Пентагон
Департамент також намагається застосувати довгостроковий підхід для підтримки України: на 5, 10 та 20 років у майбутньому.

Керівники оборони США уже планують шляхи нарощування військового потенціалу України у довгостроковій перспективі — і після закінчення війни із росією.

Про це повідомила заступниця глави Пентагону США Кейтлін Хікс на саміті Defense One Tech, передає ПравдаТУТ News.

Я думаю, що сьогодні ми можемо себе запевнити, що буде країна під назвою Україна. Це буде суверенна країна, і ця країна матиме збройні сили, які повинні будуть її захищати. І тому, дивлячись у майбутнє, ми думаємо про те, які види можливостей потрібні українцям, щоб захистити себе в довгостроковій перспективі, – сказала  Кейтлін Хікс.

Сполучені Штати оголосили два тижні тому, що почнуть надсилати в Україну артилерійські системи великої дальності, гелікоптери та інше додаткове важке озброєння в рамках нового пакету озброєнь на суму 700 мільйонів доларів. 

Але, як сказала Хікс, департамент також намагається застосувати довгостроковий підхід для підтримки України: на 5, 10 та 20 років у майбутньому.

Розглядаючи більш довгострокову перспективу, ми, я вважаю, можемо сьогодні запевнити себе в тому, що країна під назвою "Україна" збережеться, що це буде суверенна країна і що ця країна матиме збройні сили, які повинні її захищати. Тому, дивлячись вперед, ми вирішуємо, які засоби знадобляться українцям для самооборони у довгостроковій перспективі, - зазначила заступниця міністра оборони.

 Вона сказала, що подальша підтримка виходить за рамки лише постачання зброї, йдеться також про необхідні навчання та інша військова допомога, якої потребуватиме Україна. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України
У Міністерстві оборони США вважають, що наразі ще рано вважати, що Росія повністю відведе свої війська від українсько-російських кордонів, а також передчасно судити про щирість російських намірів, поки не були продемонстровані реальні кроки.
У Пентагоні назвали головні промахи росії у війні з Україною У Пентагоні назвали головні промахи росії у війні з Україною
Серед них проблеми з логістикою та розвідкою.
Російські війська більше не мають повного контролю над Херсоном, — Пентагон (відео) Російські війська більше не мають повного контролю над Херсоном, — Пентагон (відео)
Раніше сьогодні росіяни заявляли, що повністю контролюють місто.
Loading...
Load next