Німеччина обговорює із союзниками гарантії безпеки України

Німеччина обговорює із союзниками гарантії безпеки України

Німеччина обговорює зі своїми союзниками гарантії безпеки для України у рамках підготовки до періоду після війни в Україні, заявив у неділю телеканалу ARD канцлер Німеччини Олаф Шольц. Про це пише Reuters.

Ми обговорюємо з близькими друзями питання щодо гарантій безпеки, які ми можемо дати. Це безперервний процес. Зрозуміло, що він не буде таким, якби хтось був членом НАТО, — сказав Шольц.

Українська делегація на переговорах у Стамбулі 29 березня передала російській стороні своє бачення міжнародного документа, який зафіксує гарантії безпеки для України.

Цілком ясно, що це питання, яке ретельно готується в дипломатичній сфері до того дня, який, як ми сподіваємося, скоро настане, коли війна закінчиться, — додав він.

Ключова вимога — гарантії безпеки України мають бути аналогічними до 5 статті НАТО. Тобто якщо хтось нападе на Україну, гаранти мають протягом 3 днів провести консультації та забезпечити необхідну допомогу: надати озброєння, ввести свої війська та закрити небо.

Серед гарантів Україна бачить країни Ради безпеки ООН, зокрема Велику Британію, Китай, США, Францію, Туреччину, Німеччину, Канаду, Польщу, Італію та Ізраїль.

Нагадаємо, що "російський режим має бути ізольований": Польща закликала посилити санкції проти рф.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
Росія не диктуватиме НАТО свої умови - міністерка оборони ФРН Росія не диктуватиме НАТО свої умови - міністерка оборони ФРН
Росія вимагає гарантії того, що НАТО відмовиться від будь-якої військової діяльності в Східній Європі та Україні, а також вето Росії щодо майбутнього членства України в НАТО, яке Захід уже виключив.
Кандидати у канцлери Німеччини висловилися щодо членства України в ЄС і НАТО Кандидати у канцлери Німеччини висловилися щодо членства України в ЄС і НАТО
Один із кандидатів категорично висловився щодо можливісті постачання Німеччиною зброї Україні для протистояння Росії на Донбасі.
Loading...
Load next