"Війна показана очима жителів": Єрмак подякував Кейт Бланшетт за документальний фільм про Харків

"Війна показана очима жителів": Єрмак подякував Кейт Бланшетт за документальний фільм про Харків

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак висловив вдячність акторці та послу ООН Кейт Бланшетт за створення документального фільму про Харків під час війни.

Про це Єрмак написав у Твітері.

Вдячні Кейт Бланшетт за документальний фільм Ukraine: Life Under Attack. У фільмі війна у Харкові показана очима жителів. Є кадри зруйнованих житлових будинків, а також життя людей на війні, - зауважив Єрмак.

За його словами, такі фільми є дуже важливими, адже показують правду про боротьбу України проти російського зла.

Нагадаємо, акторка та посолка ООН Кейт Бланшетт спродюсувала документальну стрічку Ukraine: Life Under Attack: Dispatches про події у Харкові під час повномасштабної війни. Про це повідомив Vogue.

За словами творців, це "історія битви за Харків очима мирних жителів і працівників служби надзвичайних ситуацій, на яких випав основний тягар російської навали". 

Стрічка триває майже годину, а її головні герої – пожежник Роман та його команда, що рятували місто від пожеж, викликаних вибухами; а також парамедикині Тетяна та Ірина, що не тільки рятували поранених, але й щоденно допомагали людям, які провели декілька місяців в метро під обстрілами.

Фільм сповнений пронизливими документальними кадрами з дітьми, що мають ховатися в метро від російських обстрілів. Переглянути стрічку можна на сайті каналу Channel 4 Plus.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Loading...
Load next