"HIMARS суттєво вплинули на хід війни": у Пентагоні прокоментували успішність застосування РСЗВ

"HIMARS суттєво вплинули на хід війни": у Пентагоні прокоментували успішність застосування РСЗВ

Високопоставлений військовий чиновник Пентагону сказав, що Міністерство оборони США вважає, що HIMARS мають непрямий, але значний вплив на операції на лінії фронту.

Про це йдеться у заяві на сайті Пентагону, передає ПравдаТУТ News.

Я вважаю, що це (HIMARS - ред.) мало значний вплив на те, що відбувається на передовій. Українці вражають такі цілі, як боєприпаси, постачання, інші матеріально-технічні засоби, командування та управління. І всі ці речі безпосередньо впливають на здатність проводити операції на передовій... Хоча вони не стріляють з HIMARS на передовій, вони мають на це дуже, дуже значний вплив, — зазначив військовий.

Він також додав, що хоча росіяни досягли певних додаткових успіхів, вони були важко зароблені.

Ми оцінюємо, що російські сили обмежені поступовими досягненнями навколо північного Донбасу, стриманого українською обороною. Російські війська продовжують застосовувати невибірковий артилерійський обстріл разом із повітряними та ракетними ударами, — сказав чиновник.

Під Харковом, за словами посадовця, у відомстві оцінюють, що українці продовжують відбивати спроби Росії завоювати позиції. Те ж саме відбувається і в околицях Слов'янська.

Військовий чиновник підкреслив, що росіяни публічно заявляли, що вони також хотіли б перейти на Слов'янськ, але досі не змогли цього зробити.

Нагадаємо, американський політолог переконаний, що Україні потрібно зосередитися на визволенні Півдня.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Російські війська більше не мають повного контролю над Херсоном, — Пентагон (відео) Російські війська більше не мають повного контролю над Херсоном, — Пентагон (відео)
Раніше сьогодні росіяни заявляли, що повністю контролюють місто.
США готові озброювати Україну навіть 20 років, якщо буде така потреба – Пентагон США готові озброювати Україну навіть 20 років, якщо буде така потреба – Пентагон
Департамент також намагається застосувати довгостроковий підхід для підтримки України: на 5, 10 та 20 років у майбутньому.
У Пентагоні назвали головні промахи росії у війні з Україною У Пентагоні назвали головні промахи росії у війні з Україною
Серед них проблеми з логістикою та розвідкою.
Loading...
Load next