"Нічим не відрізняється від Ірану": Латвія закликала ЄС визнати росію спонсором тероризму

"Нічим не відрізняється від Ірану": Латвія закликала ЄС визнати росію спонсором тероризму

Міністр закордонних справ Латвії закликав Євросоюз визнати росію державою-спонсором тероризму. За його словами, дії агресора багато в чому нагадують "Ісламську державу".

Про це повідомляє Politico. Дипломат додав, що Європа має подвоїти зусилля щодо ізоляції Кремля – конфіскувати держактиви рф та обмежити видачу віз росіянам, а також збільшити постачання військової допомоги Україні.

Ми бачимо всю жорстокість російських сил, які справді багато в чому нагадують ІДІЛ, яку ми завжди називали терористичною організацією. Давайте назвемо речі своїми іменами... Ми ж засуджуємо такі країни, як Іран, а росія нічим не відрізняється, – зазначив він.

Заява глави латвійського зовнішньополітичного відомства пролунала після обстрілу колонії в окупованій Оленівці, де перебували українські військовополонені. москва звинуватила Україну у смерті 53 осіб.

Проте аналітики Американського інституту вивчення війни зазначили, що на відео наслідків удару видно не ті "сліди", до яких міг спричинити обстріл з американських РСЗВ HIMARS, як стверджують пропагандисти. Ексспівробітник СБУ Іван Ступак також упевнений, що підрив приміщення організували самі росіяни.

За його словами, ліжка, на яких спали військові, залишились на своїх місцях. Їх не розкидало вибухом, хоч це відносно легкі конструкції. Крім того, тіла українських солдатів залишилися на ліжках, що не характерно для вибуху. Стіни при цьому вціліли, а покрівля майже не пошкоджена.

Нагадаємо, раніше Генштаб ЗСУ повідомив, що окупанти самі обстріляли колонію в Оленівці, де перебували українські полонені.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Інші країни Балтії розуміють, що таке РФ": Данілов заявив, що Росія не обмежується військовими діями в Україні "Інші країни Балтії розуміють, що таке РФ": Данілов заявив, що Росія не обмежується військовими діями в Україні
Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, попри надані Україною факти та докази.
Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися" Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися"
Перший президент України, Леонід Кравчук заявив, що відведення російських військ від українських кордонів і з території окупованого Криму не привід для України та світової громадськості розслаблятися.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next