Україна здобула повну перемогу над рф у Міжнародному суді ООН (відео)

Україна здобула повну перемогу над рф у Міжнародному суді ООН (відео)
Суд ООН виніс рішення про негайне припинення росією вторгнення.

Сьогодні за позовом України Міжнародний Суд ООН зобов’язав Російську Федерацію негайно припинити військову операцію в Україні.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на допис Дмитра Кулеби.

Також Суд наказав зупинити будь-яке просування Збройних Сил РФ та підтримуваних нею нерегулярних сил територією України.

Це саме те, чого вимагала Україна. Ми отримали все, що просили, - наголосив Кулеба.

Чому це важливо:

  • на найвищому юридичному рівні констатовано факт вторгнення Росії та визначено, що безпідставна агресія Росії має припинитися;
  • Суд не знайшов жодних доказів тверджень Росії про геноцид на території України;
  • 13 суддів підтримали рішення, проти були лише двоє (РФ і Китай), це потужний результат, який додає ваги рішенню;
  • рішення Суду є юридично зобов'язальним відповідно до норм міжнародного права;
  • рішення стане точкою відліку для інших юридичних та політичних оцінок російської агресії.

Україна тут перемогла і вимагає від Росії негайно виконати наказ Суду та припинити агресію.

Міжнародна юридична відповідальність займає час і розгляд справи тепер продовжиться, але відповідальність Росії неминуча.

На останній стадії розгляду справи буде вирішуватися питання репарацій. Не маю сумніву, що і тут ми переможемо, і зрештою грошима Росія також заплатить, - запевнив Кулеба.

Переговори із Карімом Ханом

Також сьогодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провели переговори з Генеральним прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом, який відвідує Україну з візитом. 

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на МЗС.

Ключовою темою переговорів стало розслідування Міжнародним кримінальним судом найтяжчих міжнародних злочинів росіян на території України. 

Ми залучаємо всі юридичні інструменти, аби притягнути росію та її громадян, які вчиняють воєнні злочини та злочини проти людяності, до відповідальності. Ми у цьому не єдині — весь цивілізований світ вимагає справедливості. З ініціативи України, 41 держава-учасниця Римського статуту звернулася до Міжнародного кримінального суду, аби він розпочав кримінальне розслідування, — наголосив Дмитро Кулеба. 

Міністр зазначив, що під час агресії збройні сили та збройні формування рф вчиняють численні воєнні злочини проти цивільного населення та злочини проти людяності.

російські війська завдають ракетно-бомбових ударів по житлових кварталах міст, обстрілюють дитячі садки, школи, ядерні об’єкти, гуманітарні вантажі та журналістів, знищують критичну інфраструктуру. Ми детально документуємо всі ці злочини і передаємо факти в Міжнародний кримінальний суд, — підкреслив глава МЗС України.

Він наголосив, що кожен російський злочинець понесе відповідальність за кожне втрачене українське життя: «росія і її конкретні злочинці не уникнуть покарання за злочини проти України та українців».

Сторони обговорили практичні кроки посилення взаємодії між Україною та Міжнародним кримінальним судом в рамках кримінального розслідування.

Нагадаємо, також сьогодні Президент Володимир Зеленський провів розмову з прокурором Карімом Ханом, який перебуває в Україні й уже почав працювати, щоб окупанти відповіли за всі воєнні злочини проти українців.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Наша незалежність – це ваша безпека": виступ Зеленського в Радбезі ООН (відео) "Наша незалежність – це ваша безпека": виступ Зеленського в Радбезі ООН (відео)
Президент наголосив, що Росія має бути притягнута до відповідальності за злочин агресії проти України.
США розпочнуть збір доказів воєнних злочинів рф в Україні США розпочнуть збір доказів воєнних злочинів рф в Україні
У Держдепі США заявили, роблять все можливе, аби зібрати докази військових злочинів та притягнути до відповідальності винних
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next