“Перші в історії відносин” країн: Зеленський провів переговори з президентом Республіки Нігер

“Перші в історії відносин” країн: Зеленський провів переговори з президентом Республіки Нігер

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що провів “перші в історії відносин” країн переговори з президентом Республіки Нігер Мохамедом Базумом.

Про це голова Української держави написав у Twitter.

Провів перші в історії відносин перемовини з президентом Нігеру. Подякував за підтримку України в ООН, домовилися про розвиток двосторонньої співпраці й координацію участі в міжнародних проєктах. Запевнив, що Україна залишатиметься гарантом продовольчої безпеки, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський анонсував дуже активні у політичному спілкуванні тижні другої половини серпня.

Про це глава держави повідомив у своєму вечірьному відеозверненні.

Готуємось до дуже активних тижнів другої половини серпня. Переговори, зустрічі, "Кримська платформа", нові звернення до закордонних спільнот, міжнародна правова активність за нашої ініціативи. Цього тижня продовжуємо збільшувати наші зв’язки з африканськими державами, з регіоном Латинської Америки, - зазначив він.

За словами Зеленського, відбудуться важливі контакти на європейському рівні. Також днями запланована церемонія вручення вірчих грамот послами іноземних держав, які прибули працювати в Києві.

Хоч у глобальній політиці зараз певна пауза - все ж таки серпень, але для інтересів України, для інтересів нашої держави жодних пауз не було, немає і не буде, - підкреслив президент.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next