"Удар в спину": Данілов розповів, чому Україна не очікувала загрози з боку Білорусі

"Удар в спину": Данілов розповів, чому Україна не очікувала загрози з боку Білорусі
Напередодні повномасштабного вторгнення рф, у Білорусі запевнили — загрози з їхнього боку не буде.

Напередодні 24 лютого військове керівництво Білорусі запевняло Україну, що атаки з їхньої території не буде.

Про це в інтерв’ю виданню "Бабель" розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

Пояснюю, чому для нас це був удар ножем у спину. За декілька днів до повномасштабного вторгнення було пряме спілкування нашого міністра оборони з міністром оборони білорусі [Віктором Хреніним]. Він гарантував, давав слово генерала, офіцера, що такого [загрози з території білорусі] не буде, — зазначив Данілов.

За його словами, глава української прикордонної служби спілкувався зі своїм білоруським колегою також із цієї теми, і той його теж запевнив на 100%, що наступу не буде.

Взагалі у нашому розумінні ситуації дійсно не було уявлення саме про такий формат війни. Ми очікували, що може бути донецький, луганський напрям. Як варіант — харківський, але такої агресії, як 24 лютого, ми не очікували, розумієте? — підкреслив глава РНБО.

Попри це, Данілов наголосив, що не погоджується з твердженням, що Україна не готувалась до війни. Про це зокрема може свідчити й закриття проросійських каналів Медведчука.

Нагадаємо, російські атаки на сході України, ймовірно, завершаться: сил на наступ в армії рф немає.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ отримала дозвіл на затримання підозрюваного у держзраді Тараса Козака СБУ отримала дозвіл на затримання підозрюваного у держзраді Тараса Козака
Раніше слідчі Служби безпеки України оголосили Козака у розшук. За словами Віктора Медведчука, його однопартієць та соратник наразі перебуває у Білорусі "на лікуванні".
Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова не підтвердила інформацію проросійського депутата та кума Путіна Віктора Медведчука про те, що підозрюваний у державній зраді Тарас Козак перебуває на лікуванні в Білорусі.
Медведчук розповів де знаходиться його соратник та підозрюваний у держзраді Тарас Козак Медведчук розповів де знаходиться його соратник та підозрюваний у держзраді Тарас Козак
Кум Путіна та проросійський депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук, якому вчора обрали запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт розповів, що його соратник Тарас Козак, якого також звинувачують у державній зраді, наразі перебуває на лікуванні в Білорусі.
Loading...
Load next